BirkózásÖtödik lett Incze Kriszta Budapesten

2019. november 4., hétfő, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC sportolója, Incze Kriszta lemaradt a bronzéremről, így az ötödik helyen végzett a nők 65 kilogrammos súlycsoportjában a budapesti U23-as birkózó-világbajnokság pénteki játéknapján. „Ez egy olyan verseny volt, amely nem jött össze” – nyilatkozta érdeklődésünkre a sepsiszentgyörgyi sportoló. A 2019. évi korosztályos világversenyen a szebbik nem viadalában 31 ország 148 birkózója próbált szerencsét.

A kazahsztáni felnőtt világbajnokság után Incze Kriszta egy újabb fontos megmérettetésen lépett szőnyegre, igaz, ezúttal az U23-as korcsoportban és Budapesten tette próbára magát. Mint ismeretes, sportolónk a 65 kilogrammos súlycsoportban további 11 birkózóval harcolt, s Kriszta mellett magyar, amerikai, indiai, orosz, ukrán, japán, kanadai, kazah és fehérorosz versenyző küzdött a világbajnoki címért.

A sepsiszentgyörgyi birkózó csütörtökön kapcsolódott be a küzdelembe, s első ellenfele a magyarországi Szabados Noémi volt, akit 5–3-ra legyőzött. Rövid pihenő után következett az orosz Dinara Szalikhova elleni párharc, amelyet egy sima 3–0-val hozott a háromszéki lány, és remek teljesítményének köszönhetően bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőket szintén aznap, kora este rendezték meg, és Incze Krisztát a későbbi világbajnokkal, a japán Miszuzu Enomotóval hozta össze a sors. A párharc első perce mindkét sportoló részéről óvatos tapogatózással telt el, s miután megintették a japán birkózólányt, Kriszta támadásba lendült. Sajnos, kísérlete rosszul sült el, ellenfele két dobás után pontozott, és a távol-keleti sportoló 4–0-s meccs után a döntőbe jutott.

Incze Kriszta a pénteki bronzmérkőzésen az ukrán Irina Kolijadenkóval találkozott, aki a vigaszágon küzdötte be magát a kisdöntőbe. A Sepsi-SIC sportolója jól kezdett, sőt, vezetett is, ám ellenfele egy remek csel után a földre szorította, és végül Kriszta tussal elvesztette a harmadik helyért kiírt párharcot.

– Csalódott vagyok, hiszen ez volt az utolsó évem az U23-as korosztályban, és nagyon reménykedtem, reménykedtünk, hogy meglesz az aranyérem. Sajnos, most ennyire futotta tőlem. A bronzmeccset egy picit elrontottam, hiszen olvastam az ukrán ellenfelem taktikáját, de nem tudtam kivédekezni a támadását. Úgy érzem, hogy erre a versenyre előjött az egész éves fáradtság, mivel ez volt ötödik világversenyem ebben az idényben. Nem vagyok teljesen elégedett magammal, de egy világbajnokságon az ötödik hely nem rossz eredmény. Ez egy olyan verseny volt, amely nem jött össze, le kell vonnom a tanulságot ebből, tanulnom kell, és ki kell javítanom a hibáimat. A folytatásban az olimpiára való kijutásra koncentrálok, és nagyon bízom abban, hogy meglesz – jelentette ki határozottan Incze Kriszta.

Eredmény (U23-as vb, Budapest/65 kg – 12 induló): 1. Miszuzu Enomoto (Japán), 2. Purevszuren Ulziszajhan (Mongólia), 3. Madina Bakbergenova (Kazahsztán) és Irina Kolijadenko (Ukrajna), 5. Incze Kriszta és Nade Dragunova (Fehéroroszország).

Incze Kriszta márciusban ezüstéremmel fejezte be az újvidéki U23-as Európa-bajnokságot, áprilisban szintén második lett a bukaresti felnőtt kontinenstornán, majd június végén bronzérmet szerzett a minszki Európai Játékokon, és kilencedik volt a kazahsztáni felnőtt olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

 

Három dobogós helyezés

Szombaton és vasárnap Pitești adott otthont a kadét (ifjúsági II.) korosztályú birkózók Román Kupa-viadalának, amelyről a háromszéki sportolók egy ezüst- és két bronzéremmel tértek haza. A megyeszékhelyi sportolók legjobb eredménye a Sepsi ISK-s Nemes-Nagy Vivien nevéhez fűződik, aki a 46 kg-os súlycsoportban második lett. A mintegy 260 birkózót felvonultató mezőnyben az MSK sportolói közül Mircea Păduraru (51 kg) és Orbán Lóránt (60 kg) a harmadik helyen végzett, míg Kertész Mátyás éppen hogy lecsúszott a dobogóról és ötödik lett. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 539
szavazógép
2019-11-04: Sport - :

Dél-Afrika 12 év után újra a csúcson (Rögbi)

A Dél-afrikai Köztársaság válogatottja nyerte meg a Japánban rendezett rögbi-világbajnokságot, miután a torna szombati döntőjében húsz ponttal legyőzte az angol csapatot Jokohamában.
2019-11-04: Sport - :

Ismét kikapott a Mikósokk (Minifoci)

A korábbi éllovas, a Bodok csapat leikszelt a Szemerja együttesével, és a sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokság 4. fordulója után visszacsúszott a tabella második helyére.