A Trónok harca előzménysorozata

2019. november 5., kedd, Magazin

Megrendelte az HBO a Trónok harca előzménysorozatát – jelentette be hivatalosan is a csatorna. A House of the Dragon címre hallgató sorozat ötletgazdái Ryan Condal (Kolónia) és maga a Trónok harca-szerző, George R. R. Martin, a showrunnerek pedig Condal és a Trónok harca több ikonikus részét is rendező Miguel Sapochnik – utóbbi alkotó fogja dirigálni többek közt a bemutató, pilot epizódot is.

Az HBO tíz részt rendelt az alkotóktól a sorozatból, amely Martin Fire & Blood (Tűz és vér) című, 300 évvel a Trónok harca történései előtt játszódó, a Targaryen-házról mesélő könyvei alapján készül.

A Targaryenek felemelkedéséről szóló előzményszéria készültéről egyébként már szeptember közepe óta lehet tudni, de csak most jelentette be hivatalosan is a csatorna. A sztoriról pedig a már megjelent könyveredeti révén azt is lehet tudni, hogy egészen konkrétan azt a polgárháborús időszakot mutatja be, amikor Rhaenyra Targaryen hercegnő és féltestévere, II. Aegon Targaryen küzdött egymással a Hét Királyság trónjáért apjuk, I. Viserys halála után.

Nem a House of the Dragon volt egyébként az egyetlen készülőben lévő Trónok harca-előzménysorozat, hiszen már le is forgatták a széria eseményei előtt nem kevesebb mint ötezer évvel játszódó előzményszéria pilot epizódját Naomi Watts, Miranda Richardson, Jamie Campbell Bower és még sokan mások szereplésével. Most derült ki, hogy ezt a The Long Night munkacímen futó sorozatot elkaszálták az HBO-nál, és abból nem lesz széria. (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 471
szavazógép
2019-11-05: Magazin - :

Volitant – Reptében (FLOW3 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál)

Mikromozgások kinagyítva
„Nem az a fontos, hogy a madár hányat csap szárnyával, hanem hogy íveljen!” (Pilinszky János)
Góbi Rita az a táncművész, koreográfus, táncpedagógus, aki a táncnyelv sajátos formáját kutatja. Vajdaságban, Újvidéken született, itt kezdte tánctanulmányait, majd a Magyar Táncművészeti Főiskolán szerzett oklevelet Budapesten. Számos külföldi rezidencia- és ösztöndíjprogramon vett részt, mint az amerikai OMI DANCE Residency, a Visegrádi Alap VARP-ösztöndíja és a cseh SE.S.TA KoresponDance.
2019-11-05: Riport - Fekete Réka:

Két földrész között itthoni pihenő (Beszélgetés Skovrán Tünde színésznővel)

Színész, producer, stúdiótulajdonos, dokumentumfilm-rendező. Vonzó szépsége, közvetlensége, kreativitása, bátorsága, határozottsága, munkabírása okán akár kivételesnek is mondható. A baróti születésű Skovrán Tünde Sepsiszentgyörgyről indult, Kolozsváron futott be színészként, öt esztendővel ezelőtt választotta Hollywoodot második otthonául. Egy afrikai filmforgatás után, útban egy újabb Los Angles-i kihívás felé, Sepsiszentgyörgyön egy főtéri kávézóban beszélgettünk.