Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vásárolt a MOL

2019. november 6., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A Mol 9,57 százalékos részesedést vásárol az azerbajdzsáni ACG olajmezőben és 8,9 százalékos részesedést a BTC (Baku-Tbiliszi-Ceyhan) olajvezetékben – közölte a magyar olajipari társaság.

  • Fotó: NRGreport
    Fotó: NRGreport

A Chevronnal kötött megállapodás értéke 1,57 milliárd dollár, amelyet a Mol a rendelkezésére álló likvid forrásokból finanszíroz. A tranzakció nem befolyásolja a vállalat alaposztalék növelésére vonatkozó szándékát. Az amerikai vállalat azerbajdzsáni érdekeltségeinek megvásárlásával a Mol a harmadik legnagyobb partner lesz a BP által üzemeltetett ACG-ben (Azeri-Chirag-Gunashli), Azerbajdzsán legnagyobb, stratégiai fontosságú olajmezőjében. A Mol emellett részesedést szerez a BTC csővezetékben is, amely nyersolajat szállít Azerbajdzsánból Törökország egyik földközi-tengeri kikötőjébe, Ceyhanbe. A világszínvonalú olajmező megszerzése napi 20 ezer hordóval járul hozzá a Mol-csoport éves szénhidrogén termeléséhez a következő években, és jelentősen növeli a Mol bizonyított és valószínűsíthető olajkészletét.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2162
szavazógép
2019-11-06: Pénz, piac, vállalkozás - :

5G három városban

Az Orange három nagyvárosban indította el az új generációs 5G távközlési szolgáltatásait. A Bukaresteben, Kolozsváron és Jászvásáron elérhető szolgáltatás azonban csak a Samsung típusú készülékeken és bizonyos bérlettípusnál (Orange Me Start 25) érhető el – jelentette be a francia cégcsoport igazgatóhelyettese.
2019-11-06: Riport - Váry O. Péter:

Zalai hazanéző

Van egy mondásuk a zalaiaknak: a megyében Nagykanizsa a város, Zalaegerszeg a megcsinált város, Lenti a felcsinált város. Eme sajátos meghatározások logikus magyarázata: hosszú ideig Nagykanizsa volt legnagyobb városa a vidéknek, mégis Zalaegerszegből – Egerszegből, ahogy mondják a helyiek – „csináltak” megyeszékhelyet, Lenti pedig úgy vált városkává, hogy jó néhány környékbeli települést hozzácsatoltak – ez utóbbiak közigazgatási területe háromnegyedét teszik ki. Jó helyre vezérelt a sors, gondoltam hallva a mondást, melynek kicsit olyan az íze, akárha székely ember ötölte volna ki. Amúgy történelmünk ködös múltjában egy s más hasonlatosság létezik Zala és Háromszék között: végvidék lévén mindkettő, székelyek védték. Jelen írásunk azonban nem a múltról: a jelenről szól.