Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elkezdődött a Magyar tudomány ünnepe

2019. november 7., csütörtök, Magazin

Az értékteremtő tudomány áll a Magyar tudomány ünnepe országos rendezvénysorozat középpontjában – emelte ki a program veszprémi megnyitóján Barnabás Beáta, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) főtitkárhelyettese hétfőn.

A Pannon Egyetemen tartott ünnepségen Barnabás Beáta arról beszélt, hogy a tudomány átszövi a mindennapjainkat, művelői napról napra új értéket teremtenek. Az idei programsorozat előadásai között szerepel egyebek mellett a Kárpát-medence tűzhányóiról, a mesterséges intelligencia rákkutatásban betöltött szerepéről és a skizofrénia gyógyításáról szóló értekezés. Az egy hónapon át tartó rendezvénysorozatot 2003 óta szervezik meg arra emlékezve, hogy Széchenyi István 1825. november 3-án birtokainak egyévi jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudományos Akadémia elődjének számító Tudós Társaság megalapításához.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 260
szavazógép
2019-11-07: Magazin - :

Daróczi Csaba nyerte el Az év természetfotósa 2019 díjat

Daróczi Csaba nyerte a Lenergy – Az év természetfotósa 2019 pályázat fődíját – hangzott el a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége pályázatának keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A 27. alkalommal meghirdetett pályázaton Az év természetfotója Máté Bence Békacomb című alkotása lett.
2019-11-07: Család - :

Befogadás párkapcsolatainkban

A mai társadalmunkban – jobban, mint bármilyen korábbi történelmi korszakban – a férfiak és nők egymás mellett élnek, találkoznak, együtt vannak, ám úgy tűnik, hogy mégsem képesek megérteni egymást. Annak ellenére, hogy gyakran ugyanazokra a dolgokra vágynak, azonos célokért küzdenek. Pedig csak a kommunikáció alapvető technikájára, a szeretetre és a befogadásra lenne szükségük.