Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Zajlik a tisztogatás

2019. november 9., szombat, Belföld

Csaknem negyven, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) által kinevezett államtitkárt bocsátott el Ludovic Orban. Ezt maga a miniszterelnök közölte.

  • Forrás: digi24.ro
    Forrás: digi24.ro

A kormányfő, aki egyben a Nemzeti Liberális Párt (NLP) elnöke is, úgy vélte, hogy a folyamatot folytatni kell, és mindenkit el kell küldeni, akit az SZDP nevezett ki, mert a liberális kormány „nem dolgozhat azokkal, akik három és fél évig gúnyt űztek az országból”. Az új kormány jelentősen csökkenteni fogja az államtitkárok számát. Szerdai első intézkedésével egyébként az NLP-kormány rendeletet fogadott el néhány minisztérium, illetve több állami hatóság és ügynökség összevonásáról. Orban tegnap három új államtitkárt is kinevezett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 99
szavazógép
2019-11-09: Világfigyelő - :

Nem örök életű az önkényuralom (A Berlini fal ledöntésének 30. évfordulója)

Az autoriter rendszerek nem maradnak fenn örök időkre, de a szabadság megmaradására sincs garancia soha – hangsúlyozta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter tegnap Berlinben a német fővárost évtizedekig kettéosztó fal ledöntésének 30. évfordulója alkalmából elmondott beszédében.
2019-11-09: Belföld - :

Isărescu is aggódik

Aggodalmát fejezte ki Mugur Isărescu, a Román Nemzeti Bank kormányzója az államháztartási hiány miatt, ugyanakkor jelezte, nincs oka megijedni, mert a helyzet ellenőrizhető, de kiigazító intézkedésekre van szükség, anélkül, hogy a gazdaságot sokkolják.