Zajlik a tisztogatás

2019. november 9., szombat, Belföld

Csaknem negyven, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) által kinevezett államtitkárt bocsátott el Ludovic Orban. Ezt maga a miniszterelnök közölte.

  • Forrás: digi24.ro
    Forrás: digi24.ro

A kormányfő, aki egyben a Nemzeti Liberális Párt (NLP) elnöke is, úgy vélte, hogy a folyamatot folytatni kell, és mindenkit el kell küldeni, akit az SZDP nevezett ki, mert a liberális kormány „nem dolgozhat azokkal, akik három és fél évig gúnyt űztek az országból”. Az új kormány jelentősen csökkenteni fogja az államtitkárok számát. Szerdai első intézkedésével egyébként az NLP-kormány rendeletet fogadott el néhány minisztérium, illetve több állami hatóság és ügynökség összevonásáról. Orban tegnap három új államtitkárt is kinevezett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1511
szavazógép
2019-11-09: Világfigyelő - :

Nem örök életű az önkényuralom (A Berlini fal ledöntésének 30. évfordulója)

Az autoriter rendszerek nem maradnak fenn örök időkre, de a szabadság megmaradására sincs garancia soha – hangsúlyozta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter tegnap Berlinben a német fővárost évtizedekig kettéosztó fal ledöntésének 30. évfordulója alkalmából elmondott beszédében.
2019-11-09: Belföld - :

Isărescu is aggódik

Aggodalmát fejezte ki Mugur Isărescu, a Román Nemzeti Bank kormányzója az államháztartási hiány miatt, ugyanakkor jelezte, nincs oka megijedni, mert a helyzet ellenőrizhető, de kiigazító intézkedésekre van szükség, anélkül, hogy a gazdaságot sokkolják.