Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Székelyvarságon felavatták a felújított iskola épületét

2019. november 11., hétfő, Belföld

A Hargita megyei Székelyvarságon tegnap felavatták a helyi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola magyar állami támogatással felújított épületét.

  • Fotó: Facebook / Potápi Árpád János
    Fotó: Facebook / Potápi Árpád János

A 30 millió forinttal támogatott munkálatok során hőszigetelő burkolással növelték az épület energiahatékonyságát, átalakításokat végeztek az épületen, és új nyílászárókat szereltek be. A székelyvarsági iskolaavató szentmisével kezdődött a templomban, majd az iskolánál folytatódott. A résztvevőket Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is köszöntötte.

A politikus az esemény után az MTI-nek elmondta: a magyar állam fontosnak tartja a magyar oktatási rendszer megerősítését, hogy minden magyar és vegyes házasságban született gyerek a bölcsődétől az egyetemi szintig magyarul tanulhasson. Hozzátette: a magyar nemzetpolitikának a következő években is az identitás megőrzése, megerősítése, a családok és a magyar gazdaság megerősítése áll a középpontjában.

A Székelyudvarhelytől 32 kilométerre északra fekvő Székelyvarságon közel 1600-an laknak, a 2011-es népszámláláson a lakosság 99,7 százaléka vallotta magát magyarnak. A település Kőrösi Csoma Sándorról elnevezett nyolcosztályos iskolájában mintegy 200 gyermek tanul. Székelyvarság határában – szintén magyar állami támogatással – ülőliftes sípálya épül.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2019-11-11: Belföld - :

Ismét embert ölt a medve Maros megyében

Medvetámadásra utaló sérülésekkel holtan találtak szombaton egy juhpásztort az Oláhkocsárd és Gyulas közötti erdő mellett – közölte a Maros megyei rendőr-főfelügyelőség.
2019-11-11: Világfigyelő - :

Kövér keményen bírálja Gyurcsányt

Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet legaljához tartozik – jelentette ki az Országgyűlés elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Kövér László szerint a Demokratikus Koalíció elnökénél kevés több kárt okozó figurája volt a huszadik és a huszonegyedik századi magyar történelemnek.