Béremelés és átszervezés

2019. november 12., kedd, Belföld

Az Orban-kormány célja, hogy november végéig elfogadja az országos minimálbér-emeléséről szóló jogszabályt – jelentette be tegnap Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária igazgatója.

  • Fotó: news.ro
    Fotó: news.ro

Dancă szerint Ludovic Orban kormányfő tanácskozott ez ügyben Florin Cîţu pénzügyminiszterrel és Violeta Alexandru munkaügyi miniszterrel, s megvitatták, hogy miként lehetne úgy növelni a minimálbért a közszférában, hogy az ne érintse hátrányosan a magánszektort, de vegye tekintetbe az elvárásokat és a vásárlóerő fokozását is.

Végleges döntést azonban csak a szociális partnerekkel, a munkáltatókkal és a szakszervezetekkel való konzultálás után hoznak – hangsúlyozta. Azt már maga Ludovic Orban kormányfő közölte, hogy a központi adminisztráció átszervezése két-három hónap múlva folytatódik, céljuk az, hogy a kormány vagy az egyes minisztériumok alárendeltségébe tartozó intézmények, ügynökségek, hatóságok, irodák stb. tevékenységét hatékonyabbá tegyék.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2019-11-12: Belföld - :

Hírsaláta

URNA LETT A BÖDÖNBŐL. Műanyag hordót használtak szavazóurnaként egy Vâlcea megyei faluban. Az eredeti megoldást Şuşani község hat szavazókörzetében alkalmazták, Gheorghe Constantinescu polgármester elmondása szerint nem is először: a májusi EP-választáson is ilyen hordókat használtak urnaként, de akkor ez senkit nem zavart, és most is tökéletesen megfelelnek a célnak. A polgármester nem tartja szabályellenesnek, hogy káposztásbödönöket használjanak szavazóurnának, azt viszont szégyenli, hogy ezzel kerültek be az országos sajtóba. (Transindex)
2019-11-12: Belföld - :

Felbomlott a Ponta–Tăriceanu szövetség

Két hónap után külön utakon folytatja a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) és a Pro Románia Párt – közölte tegnap Varujan Vosganian képviselő. A két kis párt a független elnökjelöltként induló Mircea Diaconu színész támogatására kötött választási szövetséget, miután az LDSZ kilépett a kormánykoalícióból.