Üzemel a parajdi sóbánya

2019. november 12., kedd, Belföld

Felfüggesztették tegnap a sztrájkot a parajdi sóbányában, miután a Salrom igazgatótanácsa engedett a tiltakozók követelésének. Kelemen József, a parajdi sóbánya szakszervezetének vezetője közölte: ígéretet kapott a 2019-es üdülési jegyek biztosítására, és a jövőben a kollektív munkaszerződésbe is belefoglalják a vakációs jegyekhez való jogot. A só fejtése így tegnap folytatódott.

  • Fotó: Wikimedia Commons
    Fotó: Wikimedia Commons

A sóbánya turisták számára látogatható csarnokai már hétvégén is nyitva voltak. Kelemen József elnézést kért a turistáktól, akiknek a sztrájk ideje alatt nem volt lehetőségük lemenni a bányába. A parajdi sóbánya mintegy 150 alkalmazottja október végén kezdett sztrájkba, egy héttel ezelőtt már a turistákat sem fogadták. Hasonló tiltakozó akciókra került sor az ország több sóbányájában, így Aknavásáron, Désaknán és Slănic Prahován is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1802
szavazógép
2019-11-12: Belföld - :

Felbomlott a Ponta–Tăriceanu szövetség

Két hónap után külön utakon folytatja a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) és a Pro Románia Párt – közölte tegnap Varujan Vosganian képviselő. A két kis párt a független elnökjelöltként induló Mircea Diaconu színész támogatására kötött választási szövetséget, miután az LDSZ kilépett a kormánykoalícióból.
2019-11-12: Közélet - :

Búcsúzunk Veress Lászlótól

2019. november 8-án, hetvennégy éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Veress László színművész, a Tamási Áron Színház társulatának tagja. A főiskola elvégzése után 1971-ben szerződött a sepsiszentgyörgyi színházhoz, ahol száznál is több szerepben láthatta őt a közönség az elmúlt évtizedek alatt. Ereje teljében még sokáig élvezhette volna a nyugdíjas éveket családja körében, ha nem szól közbe a sors.