Üzemel a parajdi sóbánya

2019. november 12., kedd, Belföld

Felfüggesztették tegnap a sztrájkot a parajdi sóbányában, miután a Salrom igazgatótanácsa engedett a tiltakozók követelésének. Kelemen József, a parajdi sóbánya szakszervezetének vezetője közölte: ígéretet kapott a 2019-es üdülési jegyek biztosítására, és a jövőben a kollektív munkaszerződésbe is belefoglalják a vakációs jegyekhez való jogot. A só fejtése így tegnap folytatódott.

  • Fotó: Wikimedia Commons
    Fotó: Wikimedia Commons

A sóbánya turisták számára látogatható csarnokai már hétvégén is nyitva voltak. Kelemen József elnézést kért a turistáktól, akiknek a sztrájk ideje alatt nem volt lehetőségük lemenni a bányába. A parajdi sóbánya mintegy 150 alkalmazottja október végén kezdett sztrájkba, egy héttel ezelőtt már a turistákat sem fogadták. Hasonló tiltakozó akciókra került sor az ország több sóbányájában, így Aknavásáron, Désaknán és Slănic Prahován is.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2019-11-12: Belföld - :

Felbomlott a Ponta–Tăriceanu szövetség

Két hónap után külön utakon folytatja a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) és a Pro Románia Párt – közölte tegnap Varujan Vosganian képviselő. A két kis párt a független elnökjelöltként induló Mircea Diaconu színész támogatására kötött választási szövetséget, miután az LDSZ kilépett a kormánykoalícióból.
2019-11-12: Közélet - :

Búcsúzunk Veress Lászlótól

2019. november 8-án, hetvennégy éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Veress László színművész, a Tamási Áron Színház társulatának tagja. A főiskola elvégzése után 1971-ben szerződött a sepsiszentgyörgyi színházhoz, ahol száznál is több szerepben láthatta őt a közönség az elmúlt évtizedek alatt. Ereje teljében még sokáig élvezhette volna a nyugdíjas éveket családja körében, ha nem szól közbe a sors.