Sürgős a medveügy

2019. november 13., szerda, Belföld

Sürgősségi eljárást kért a vadászati törvény megtárgyalására Korodi Attila és Tánczos Barna azt követően, hogy a képviselőház frakcióvezetőinek tanácsán (RMDSZ-javaslatra) erről már október 15-én döntés született.

A két Hargita megyei törvényhozó tegnap a döntés gyakorlatba ültetését és a vadászati törvény mielőbbi vitáját kérte a parlamenti szakbizottságoktól. Korodi Attila képviselő elmondta, hogy a Nagy-Küküllő mentén októberben történt szörnyű baleset is elkerülhető lett volna, ha a szakhatóságok a tavaly elfogadott törvény értelmében időszakonként újraértékelik a kilövési rátát, de azóta további emberéletet követeltek az ország intézményeinek hanyagságai. „A parlamentben van az RMDSZ törvénytervezete, amelynek alapján tovább lehet és kell szigorítani a jogszabályon ott, ahol látjuk, hogy nem működik a gyakorlat, illetve kötelezően be kell vezetni a kompenzációs rendszereket (...). A szaktárcának kötelessége a prevenciós kvóták szabályozása minden év februárjáig” – mutatott rá a képviselő.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 761
szavazógép
2019-11-13: Belföld - :

Üres a kincstár

Mindennap felfedezünk egy újabb lyukat a költségvetésben, és egy újabb kifizetetlen számlát is – jelentette ki Ludovic Orban kormányfő tegnap Ionuţ Stroe ifjúságért és sportért felelős miniszter beiktatásán.
2019-11-13: Belföld - :

Liviu Dragnea szabadulni próbál

A legfelsőbb bíróságra vitték tegnap reggel a rahovai börtönből Liviu Dragneát. Az SZDP volt elnöke börtönőrök kíséretében, megbilincselt kézzel érkezett, kissé megváltozott külsővel (bajusz nélkül).