Sportolóink a hétvégén

2019. november 16., szombat, Sport

BIKÓZÁS. Ma és vasárnap a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok ad otthont a felnőtt birkózók Román Kupájának, amelyen mind a három szakágban – kötött-, szabadfogás, női – közel 130 sportoló lép szőnyegre.

A mezőnyben lesz hat megyeszékhelyi sportoló is: a Sepsi-SIC színeiben Incze Kriszta (62 kg), Mădălina Linguraru (50 kg) és Orbán Norbert (65 kg) próbál a dobogó legmagasabb fokára felállni, míg a Municípiumi Sportklubtól Lucaci Lucian (86), Bara Richárd (86 kg) és Roxana Andrei (62 kg) küzd az érmekért. A verseny szombaton 10 órakor kezdődik, az elődöntőkre 16 órától kerül sor, vasárnap 10 órától rendezik meg a vigasz­ági párharcokat, majd 12 órától a döntőket. * A Sepsi ISK ifjúsági IV–V-ös birkózói sem tétlenkednek ma, közel húszan Kertész Dávid edző irányításával Barcarozsnyón a Cupa Cetății viadalon mérettetnek meg. Hajrá, Sepsiszentgyörgy!

JÉGKORONG. A hétvégén rajtol az U16-os román jégkorong-bajnokság, amelyre  hét csapat nevezett be: a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek mellett az ISK Csíkszereda, az ISK Gyergyószentmiklós, a Steaua Rangers, a Felcsík SK, a Viitorul Hocheist Bukarest, a Brassói Korona érdekelt a küzdelemsorozatban. A megyeszékhelyi alakulat ma és holnap 15 órától lép jégre, szombaton a fővárosi Steaua Rangers, vasárnap az ISK Gyergyószentmiklós csapatával mérkőzik meg a Sepsi Aréna melletti fedett műjégpályán.

CSELGÁNCS. Hosszú utazás után a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK hat dzsúdókája ma a szatmárnémeti Unió Kupán lép tatamira, a megmérettetés a 2008–2009-ben született sportolóknak szól. – Remélem, hogy a tanítványaim dobogón zárják a versenyt és sikeres hétvégét zárunk – nyilatkozta érdeklődésünkre Veres László edző.

KOSÁRLABDA. A dánok ellen 70–55 (26–14, 13–15, 19–15, 12–11) arányban megnyert Európa-bajnoki selejtező után a török Ayhan Avci edzette román felnőtt női kosárlabda-válogatott vasárnap Csehországban játszik újabb tétmeccset a D-csoport 2. fordulójában. Az összecsapásnak a prágai Kralovka Aréna ad otthont és 19 órakor rajtol. A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség hivatalos portálja (www.fiba.basketball) szerint a két nemzeti csapat legutóbb négy éve találkozott egymással és az akkori meccs a románok 71–82-es vereségével zárult. Akárcsak Románia, a cseh kosaraslányok is megnyerték csütörtöki meccsüket, 62–52-re diadalmaskodtak Olaszország vendégekét. A csoport állása: 1. Románia (1/0) 2 pont, 2. Csehország (1/0) 2 pont, 3. Olaszország (0/1) 1 pont, 4. Dánia (0/1) 1 pont. A csütörtök esti párharcon a címvédő Sepsi-SIC csapatától csak Annemarie Gödri-Părău és Orbán Nikolett kapott lehetőséget, s előbbi 11 ponttal, utóbbi 3 lepattanóval fejezte be a meccset, míg Demeter Nóra a kispadon szurkolta végig a temesvári mérkőzést. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1296
szavazógép
2019-11-16: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

FLOW3 nemzetközi mozgásszínházi fesztivál
A Sepsiszentgyörgyön a vasárnapig tartó FLOW3 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál mai programja: a kamarateremben 16 és 19 órától Mnémosyne. Előadó, koncepció: Josef Nadj; a Háromszék Táncstúdióban 20 órától a Közép-Európa Táncszínház Special Society című előadása. Rendező-koreográfus: Anton Lachky. Vasárnap a Tamási Áron Színház nagytermében 19 órától az Emanuel Gat Dance társulat Sacre/Works című előadása, koreográfus: Emanuel Gat.
2019-11-16: Sport - :

Könnyed angol és portugál győzelem (Labdarúgás, Eb-selejtező)

Anglia hét, a címvédő Portugália hat gólt rúgva győzött az Európa-bajnoki selejtezősorozat 9. fordulójában, így csütörtökön az angol csapat biztosította helyét a kontinensviadalon, akárcsak a francia, a török és a cseh válogatott.