TeniszCicipasz nyerte az ATP-világbajnokságot

2019. november 19., kedd, Sport

A görög Sztefanosz Cicipasz nyerte meg a férfi tenisz ATP-világbajnokságot Londonban, miután a vasárnapi fináléban játszmahátrányból diadalmaskodott az osztrák Dominic Thiem felett.

A kevés bréklehetőséget hozó első szettet 1 óra 9 perc után az ötödik helyen kiemelt osztrák játékos nyerte meg, aki a rövidítésben kerekedett hatodikként rangsorolt görög riválisa fölé. A második játszma elején Thiem játéka teljesen szétesett, Cicipasz ezt kihasználva két brékkel gyorsan meglépett 4:0-ra, majd ilyen előnyből kiszerválta a szettet. Az első négy labdamenetben az osztrák mindössze két pontot hozott össze: saját szervajátékai során egyet-egyet.

Következett a döntő szett, amelyben a végig stabilabb játékot nyújtó Cicipasz 1:1 után brékelőnybe került, amit a rendkívül hullámzó Thiem 2:3 után tudott visszavenni. Miután a folytatásban mindkét játékos hozta a szervagémjeit, ismét a rövidítésre maradt a döntés, ahol előbb a közönség szimpátiáját maga mellett tudó görög tudott meglépni 4–1-re, majd az osztrák egyenlített.

Több fordulat és Thiem-pont azonban már nem volt a mérkőzésben, amelyet Cicipasz az első meccslabdájával le tudott zárni. Az összecsapás 2 óra 35 percig tartott. Cicipasz tavaly még a huszonegy év alatti világbajnokságot nyerte meg, ezúttal viszont már a legjobbak között diadalmaskodott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1794
szavazógép
2019-11-19: Sport - :

Hibátlanul jutott középdöntőbe a Győr (Kézilabda, Bajnokok Ligája)

A címvédő Győri Audi ETO KC százszázalékos teljesítménnyel zárta a csoportkört a női kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel a hatodik, utolsó fordulóban házigazdaként 35–29-re legyőzte a cseh Baník Most csapatát. A Ferencváros döntetlent játszott a francia Metz HB otthonában, így egy pontot visz magával a középdöntőbe.
2019-11-19: Magazin - :

Hazám-díjat kapott Dávid Gyula

Dávid Gyula irodalomtörténész, Fischer Ádám karmester, Kulka János színművész, Losonczi Ágnes szociológus, Németh Miklós közgazdász, politikus, Parti Nagy Lajos költő és Radnóti Zsuzsa dramaturg nyerték el idén a Hazám-díjat; a XXI. Század Társaság elismerését szombaton adták át Budapesten.