Bajban az áruszállító

2019. november 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Tegnap személyes okokra hivatkozva lemondott vezérigazgatói tisztségéről a Román Államvasutak áruszállítási vállalatának vezetője.

  • Fotó: G4Media.ro
    Fotó: G4Media.ro

Marinică Voicu, a CFR Marfă első embere azután távozott posztjáról, miután hétfőn Bogdan Chiriţoiu, a versenyhivatal elnöke közölte, az Európai Bizottság úgy döntött, hogy a vállalatnak 2013-ban juttatott, mintegy 400 millió eurós állami támogatás törvénytelen volt. A versenyhivatal elnöke szerint az Európai Bizottság jelentését még nem kapták kézhez, ám azt tényként kell kezelni, hogy a vállalat akkori adósságának eltörlése szabálytalan volt. 2013-ban az állam azért segítette ki az adósságcsapdából a vasúttársaságot, mert elő kívánta készíteni a magánosítási folyamatot, ám arra azóta sem került sor, mi több, a vállalat újabb jelentős adósságállományt halmozott fel.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1908
szavazógép
2019-11-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Magyar mezőgazdasági támogatás

Hétfőtől előre meghatározott ütemterv szerint írják alá Hargita, Kovászna és Maros megyei mezőgazdasági vállalkozók a Pro Economica Alapítvány által kezelt és a magyar állam által finanszírozott, mezőgazdasági gépvásárlást lehetővé tevő, csekély összegű támogatásokról szóló szerződéseket.
2019-11-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Betöltetlen munkahelyek

Az idei év harmadik negyedében összesen 55 ezer betöltetlen munkahelyet tartottak számon Romániában.