Nemzetközi Emmy-díj jelölésElismerés a magyar film számára

2019. november 20., szerda, Magazin

Őrületes elismerést jelent a magyar filmgyártásnak Gera Marina színésznő és a Trezor című alkotás Nemzetközi Emmy-díjra jelölése – nyilatkozta Lajos Tamás producer.

  • Gera Marina
    Gera Marina

Gera Marinát az Örök tél című film főszerepéért a legjobb színésznő, Bergendy Péter Trezor című alkotását a legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriában jelölték az elismerésre. Mindkét film producere Lajos Tamás. A Nemzetközi Emmy-díj több mint 40 éves fennállása óta ezek az első magyar jelölések – emelte ki Lajos Tamás, aki szerint a szakmai elismerés mellett a jelölés világosan igazolja azt a koncepciót, hogy a televíziós műfajok, sorozatok és filmek felé kell fordítani a magyar mozgóképipar szekerét, mert ez a leghatékonyabb mód, hogy visszajusson a filmgyártás eredménye a finanszírozóhoz, vagyis az adófizető állampolgárhoz.

Lajos Tamás szerint Gera Marina és a Trezor jelölése mutatja a nemzetközi szinten is jelentős érdeklődést a történelmi drámák és témák iránt.

A Nemzetközi Emmy-jelölés komoly visszajelzés a finanszírozási oldal számára is, hogy igenis, errefelé kell haladni, magyar történelmi tematikájú, de általánosan érvényes emberi történeteket kell elmondani – fogalmazott a producer.

Nemzetközi Emmy-díjjal az Egyesült Államok területén kívül vetített legjobb televíziós produkciókat ismerik el.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1742
szavazógép
2019-11-20: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Fájó szívvel tudatjuk, hogy a sepsiszentgyörgyi
MOLNÁR ANDRÁS
életének 59. évében hosszas betegség után csendesen elhunyt.
Temetése 2019. november 21-én 14 órakor lesz a sepsiszentgyörgyi vártemplomi ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes,
emléke áldott.
A gyászoló család
4226
2019-11-20: Magazin - :

Nemzetközi díjat nyert Londonban (A Fesztivál Akadémia Budapestről készült imázsfilmje)

Nemzetközi díjat nyert a Fesztivál Akadémia Budapest Géczy Dávid és Szabó Stein Imre által rendezett imázsfilmje a londoni székhelyű Lovie Awards­on.