Nem hagyják

2019. november 22., péntek, Közélet

Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke fontosnak tartja, hogy a Magyar Állandó Értekezlet záródokumentuma tartalmazza azt, hogy Románia a gyakorlatban nem érvényesíti a meglévő kisebbségi jogokat, a kisebbségi nyelv- és szimbólumhasználatra vonatkozó nemzetközi előírásokat, és külön kitér a koncepciós perben jogtalanul súlyos börtönévekre elítélt két kézdivásárhelyi székely fiatal, Beke István és Szőcs Zoltán ügyére, közölte tegnap az RMDSZ háromszéki területi szervezetének sajtóirodája.

Fejér László Ödön szenátor elmondta, a leköszönő Klaus Iohannis államelnöknél kétszer is audienciára jelentkeztek Lomnici Zoltánnal, de az államfő sűrű elfoglaltságára hivatkozva tanácsadójára bízta a válaszadást. Lomnici Zoltán és Fejér László Ödön a létező jogi lehetőségekkel élve megtesz mindent Beke István és Szőcs Zoltán mielőbbi szabadlábra való helyezéséért – áll a közleményben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2019-11-22: Jegyzet - Kuti János:

Táv-szópárbaj (Kármentő)

Két államelnökjelöltünk szópárbajt vívott egymással. Táv-szópárbajt. Bár az is igaz, hogy már korábban is köszörülték egymáson nyelvüket. Persze sokkal szebb lett volna, ha szemtől szemben pocskondiázzák egymást, de így sem volt rossz.
2019-11-23: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

XXVII. Erdővidéki Közművelődési Napok
A MAI program: Baróton 18 órától a Székelyföldi Filharmónia (Székelyudvarhely) vonószenekari hangversenye. Műsoron: Edward Elgar: e-moll vonósszerenád, Op. 20, Peter Warlock: Capriol suite, Antonín Dvořák: E-dúr vonósszerenád, Op. 22. Koncertmester: Engel Lehel. Jegyek 20 lejért elővételben megvásárolhatók a Városi Művelődési Házban.