Mi, hol, mikor

2008. szeptember 19., péntek, Mi, hol, mikor?
Tiszta levegőt mindenkinek!

Az Európai Mobilitás Hete célkitűzéséhez csatlakozva Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala kezdeményezésére szeptember 22-én, hétfőn a város területén ingyenes lesz a közszállítás, ami megkönnyíti, hogy az emberek otthon hagyják saját autójukat. A hivatal felhívást intéz mindenkihez, hogy a jövő héten közlekedjen gyalog, kerékpárral, vagy használja ki az ingyenes tömegszállítási eszközöket.

Színház

A sepsiszentgyörgyi TAMper2 Színházi Találkozó mai műsora: 19 órától a nagyteremben Vinnai András―Bodó Viktor: Ledarálnakeltűntem (Kafka: A per című regénye miatt) ― a budapesti Katona József Színház előadásában, rendező: Bodó Viktor. Este a színház előcsarnokában találkozó, amelyen a közönség a meghívott rendezőkkel és színé­szekkel beszélgethet. A holnapi program: 11 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében rendezők ,,párbaja": Bodó Viktor kontra Gianina Cărbunariu. Két színházi világ ütközteti nézeteit rendezők, színészek, valamint romániai és magyarországi színházi kritikusok részvételével. Moderátor: Mihaela Michailov.

A rendezvényt a megyei tanács, Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Örökség Alapja (AFCN), az UNITER és a művelődési minisztérium támogatja.

Gazdanap a burgonya feldolgozásáról

A Mezőgazdasági Szaktanácsadó Hivatal, a Summit Agro Románia és az Agrostil Kft. jövő kedden 10 órától a kézdivásárhelyi Vadrózsa vendéglőben gazdanapot szervez a burgonya fagyasztott szalmakrumpliként történő feldolgozásáról. Bemutatják a francia Rusztika kutatócég koraérésű kukoricahibridjeit és repcefajtáit. Jelentkezni a 0267 351 064-es telefonon lehet. (Fer-)

Kiállítás

A III. Háromszéki Ifjúsági Fotóverseny legjobb képeiből nyílik kiállítás ma 20 órakor a sepsiszentgyörgyi Bástya vendéglőben. Ez alkalommal díjazzák a verseny nyerteseit is.

Zene

A sepsiszentgyörgyi Erzsé­bet parkban vasárnap 12 órától a rétyi Antos János Iskola és a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum fúvós gyermekzenekara biztosítja a térzenét. Karnagy Maksai József.

Ifjúsági vetélkedő

A Kovászna Megyei Ifjú­sági Igazgatóság a Szentgyörgyi Ifjúsági Klubbal együtt SZIK Ifjúsági Napok néven csapatvetélkedőt szervez szeptember 26. és 28. között. Nevezési díj 50 lej. Kovászna megyei ifjúsági szervezetekben tevékenykedő, 13—25 éves fiatalok öttagú csapatai jelentkezhetnek, legalább két ellentétes neműnek is kell lennie (pl. három fiú és két lány vagy fordítva). Jelentkezni, érdeklődni Kelemen Évánál lehet a 0742 407 823-as telefonon, a djt_covasna@yahoo.com címen szeptember 22-ig.

Ügyeletes gyógyszertár

Sepsiszentgyörgyön mától csütörtökig naponta 20―8 óráig a Grigore Bălan tábornok úti (15-ös tömbház) Dona patika (telefon: 0267 310 550) teljesít szolgálatot.

Laboratóriumi szolgálat

A Pro Vitam-laboratóriumokban — Sepsiszentgyörgyön: Testvériség sétány 2/1/3., Kézdivásárhelyen: Bé­ke utca 11. szám — szombatonként 8—10 óráig vesznek vért analízisekhez.

Röviden

Áramszünet. Ma 8―15 óráig Kézdiszászfaluban szünetel az áramszolgáltatás.

Asztalitenisz

Szombaton 9 órakor a sepsiszentgyörgyi Electrica-teremben rajtol az A-osztályos pingpong-csapatbajnokság. A mieink csoportja: Medgyesi Romgaz, Székelyudvarhelyi Fejér SC, Sepsiszentgyörgyi Electrica, Kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub.

Szentgyörgy Kupa

A hét végén a Mikes Kelemen Főgimnázium Bogdán Antal Sporttermében rendezik meg az országos ifjúsági (23 éves korig) tollaslabda-bajnokság egyéni és csapaversenyének egyik fordulóját, amelyen Bákó, Oneşti és a házigazda sepsiszentgyörgyi St. George Dragons Sportklub vesz részt. A mérkőzések szombaton 10 órakor kezdődnek, vasárnap délelőtt pedig a döntőket rendezik meg.

Ifjúsági kosárlabdatorna

Szeptember 20—21-én a kézdivásárhelyi sportcsarnok ifjúsági kosárlabdaturnénak ad otthont, amelyen a céhes városbeli Nagy Mózes SK mellett a Gyergyószentmiklósi Jövő, a Marosvásárhelyi Labradors (két csapattal), a Bukaresti ISK és a Focşani-i ISK lép pályára. A kétnapos rendezvény programja: szeptember 20.: Nagy Mózes SK—Gyergyószentmiklósi Jövő (11 óra), Labradors II.—Bukaresti ISK (12.30 óra), Gyergyó—Labradors I. (14 óra), Focşani-i ISK—Labradors II. (15.30 óra), Labradors I.—NMSK (17 óra), Bukaresti ISK—Focşani-i ISK (18.30 óra); szeptember 21.: 5—6. helyért (9 óra), 3—4. helyért (10.30 óra), döntő (12 óra).

Első az FC No 1.

A sepsiszentgyörgyi C-osztályos minifoci-bajnokság 6. fordulójának eredményei: IGO II.—Tribel FF 0—7, Csipet Csapat—Sky 2—1, Puskázó—Bicon 6—2, Csendőrség—Jamaica 0—3, Giulestina—FC No 1. 2—5, Phoenix—Deico 4—1, Mexikó—Ifjúsági FC 2—4, Valkers—Multi Nr. 4—2, Unical & Dr. Office—Bertis 3—0, Lugera—Carpat Graf 0—4, AZ Glorius—ASA 1—5. Az élmezőny: 1. FC No 1. 18 pont, 2. Ifjúsági FC (40—15) 16 p., 3. UDO (33—13) 16 p.

Gombfoci

Új iskolai év és új gombfociszezon. A sepsiszentgyörgyi Puskás Ferenc Gomfociklub, amely az unitárius egyházhoz tartozó Turulmadár Ifjúsági Házban tartja tevékenységét, szeptember 20-án 11 órától tárt karokkal várja a szakavatottakat, a kíváncsiskodókat őszi első találkozójukra. Érdeklődni a 0724 223 247-es vagy a 0267 315 081-es telefonon (Józsa Attila) lehet.

Kikapott a Steaua, és döntetlennel kezdett a címvédő

A Bukaresti Steaua egygólos vereséget szenvedett szerda este a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitófordulójában. Az F-csoport másik mérkőzésén az Olympique Lyon hazai pályán döntetlent játszott a Fiorentinával. A címvédő Manchester United gól nélküli döntetlent játszott a vendég Villarreal ellen. A vendéglátóknál júliusi bokaműtétje után először lépett pályára Cristiano Ronaldo, az aranycipős portugál klasszis a második félidőben állt be, de elpuskázta a lehetőségeit. Az eredmények: A-csoport: Chelsea—Girondins Bordeaux 4—0, AS Roma—Kolozsvári CFR 1—2; B-csoport: Panathinaikosz—Internazionale 0—2, Werder Bremen—Anorthosis Famaguszta 0—0; E-csoport: Manchester United—Villarreal 0—0, Celtic Glasgow—Aalborg 0—0; F-csoport: Steaua—Bayern München 0—1, Olympique Lyon—Fiorentina 2—2; G-csoport: FC Porto—Fenerbahce 3—1, Dinamo Kijev—Arsenal 1—1; H-csoport: Juventus—Zenit 1—0, Real Madrid—BATE Boriszov 2—0.

Mosley egyforma motorokat szeretne

Egyforma motorokat építtetne be az összes Forma—1-es versenyautóba Max Mosley, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke. ,,Természetesen tudom, hogy ebben az esetben minden konstruktőr azt szeretné majd elérni, hogy ő szállítsa az erőforrásokat a csapatoknak" — nyilatkozta a L’Equipe sportnapilapnak a FIA-vezető. Mosley szerint kidolgozható egy jó megoldás, melynek következtében lényegesen csökkennének a száguldó cirkusz költségei.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1369
szavazógép
2008-09-18: Közélet - Iochom István:

Földmérés Bélafalván

Kézdiszentkereszt után Bélafalván a sor, hogy a helyi földtulajdonjog-megállapító bizottság tisztázza és véglegesen kimérje a gazdáknak egykori jussukat a 247-es földtörvény alapján. A műholdas felmérés után most a helyszínen véglegesítik a mérést.
2008-09-19: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Fájdalommal tudatjuk, hogy
KOÓS JÁNOSNÉ
TRIFF KORNÉLIA
csendesen elhunyt.
Utolsó útjára 2008. szeptember 19-én 16 órakor kísérjük a vártemplomi ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés napján 15 órától.
A gyászoló család
4212285