Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ismét sertéspestis

2019. november 26., kedd, Belföld

Fehér megye területén lelőtt vaddisznóban mutatták ki laboratóriumi vizsgálatok az afrikai sertéspestis vírusát.

  • Fotó: Turnul Sfatului
    Fotó: Turnul Sfatului

A vaddisznót a Székásszabadja községhez tartozó területen, a balázsfalvi erdőkerületben lőtték le, a helyszínre állatorvosok egy csoportja szállt ki, hogy a törvény által ilyen helyzetekre előírt intézkedéseket meghozzák, azaz többek között fertőtlenítsék a környéket, kijelöljék a biztonsági övezetet. A hatóságok elkezdték az epidemiológiai vizsgálatot is. A szomszédos Szeben megyében is újabb sertéspestis-fertőzést mutattak ki tegnap, a beteg állat Sellenberk település egy háztáji gazdaságából való. Maria Minea prefektus szerint a megyében eddig néhány vaddisznónál és néhány háztáji disznónál mutatták ki a laboratóriumi vizsgálatok az afrikai sertéspestis vírusát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1097
szavazógép
2019-11-26: Belföld - :

Tiltakoznak az autópálya-építők

Tiltakozásba kezdtek tegnap a Szászsebes–Torda autópálya második szakaszának építői, a román Marceotim Impex alvállalkozó munkásai, mert november 18-a óta nem kapnak anyagot a földmunkák elvégzéséhez és 4,5 millió lejre rúgnak a görög fővállalkozó, az Aktor cég által ki nem egyenlített számláik.
2019-11-26: Világfigyelő - :

Magyar–román közös érdek

Magyarország és Románia stratégiai érdeke az észak-déli tengely erősítése, a határ menti autópályák kiépítése, a vasúti összeköttetések biztosítása, valamint annak támogatása, hogy magyar–román közös vállalatok ki tudjanak jutni harmadik országok piacaira is – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes  (fotó) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar–Román Tagozata megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen tegnap Békéscsabán.