Labdarúgás, Európa-bajnokságHalálcsoportba kerülhet Magyarország

2019. december 2., hétfő, Sport

A világbajnok francia és a címvédő portugál válogatott is a részben budapesti rendezésű csoportba került szombaton a jövő évi labdarúgó-Európa-bajnokság bukaresti sorsolásán, azaz mindkettő a Puskás Arénában játssza két mérkőzését.

  • Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

Mivel Budapest rendezői párja München, így ebben a négyesben szerepel még Németország, amely mindhárom találkozóját hazai pályán játszhatja. Amennyiben a magyar válogatott a márciusi pótselejtezőn kijut a kontinensviadalra, akkor ezzel a három csapattal kerül egy kvartettbe, a világbajnokkal és az Európa-bajnokkal ráadásul hazai pályán küzdhetne meg.

A Nemzetek Ligája A-divíziójának pótselejtezőjéről még Izland és Bulgária kerülhet az F-csoportba, viszont ha Románia nyerné a négyest, akkor rendezőként a részben bukaresti C-csoportba kerülne, így a D-divízió győztese jönne negyediknek a halálcsoportba.

A sorsolás másik érdekessége az volt, hogy Horvátország és Anglia azonos négyesbe került, így megismétlődik a tavalyi világbajnokság elődöntője, amelyet hosszabbításban 2–1-re a későbbi ezüstérmes horvátok nyertek. Az angoloknak másik ellenfelük, Csehország is ismerős lesz, mivel azonos selejtezőcsoportban szerepeltek. Így járt a spanyol és a svéd válogatott is.

A sorsoláson az is kiderült, hogy Rómában olasz–török nyitómeccsel veszi kezdetét június 12-én a rendhagyó Eb, amelyet 12 ország egy-egy városában rendeznek. Budapesten három csoportmeccs mellett június 28-án egy nyolcaddöntőt rendeznek. A legjobb 16 között az egyik budapesti fellépő a C-csoport győztese lesz, ennek a négyesnek jelenleg Hollandia, Ukrajna és Ausztria a biztos tagja.

A csoportok: * A (Róma és Baku): Törökország, Olaszország, Wales, Svájc * B (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország * C (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, a D-divízió győztese, vagy Románia * D (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, a C-divízió győztese, Csehország * E (Bilbao és Dublin): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, a B-divízió győztese * F (München és Budapest): A-divízió győztese (kivéve Románia, mert akkor a D-divízió győztese), Németország, Franciaország, Portugália.

Pótselejtező, elődöntők (március 26.): * A-divízió: Bulgária–Magyarország és Izland–Románia * B-divízió: Bosznia-Hercegovina–Észak-Írország és Szlovákia–Írország * C-divízió: Skócia–Izrael és Norvégia–Szerbia * D-divízió: Grúzia–Fehéroroszország és Észak-Macedónia–Koszovó. A finálékat március 31-én rendezik, a győztesek jutnak ki az Eb-re.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1541
szavazógép
2019-12-02: Sport - :

Hamilton nyerte az idényzáró futamot (Forma–1)

Az immár hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte az idényzáró futamot, a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíjat. A 34 éves pilótának ez volt az idei 11., egyben pályafutása 84. futamgyőzelme, amelyet karrierje 250. nagydíján aratott.
2019-12-02: Sport - :

Nyert és újra első a Kézdivásárhelyi SE (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Idénybeli ötödik sikerét hozta össze szombaton a Kézdivásárhelyi SE csapata, amely a női kosárlabda Nemzeti Liga Nyugati csoportjának 6. fordulójában 73–62 arányban nyert a Marosvásárhelyi Sirius együttese ellen. Hétvégi sikerének köszönhetően a Farkas Alpár irányította alakulat újra első csoportjában, igaz, ehhez kellett az is, hogy a bajnoki ezüstérmes Szatmárnémeti VSK 59–57-re kikapjon az Aradi FCC vendégeként.