Férfi kézilabda, Bajnokok LigájaA Veszprém legyőzte a BL-címvédőt

2019. december 3., kedd, Sport

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 33–23-ra győzött a horvát PPD Zagreb ellen, míg a Telekom Veszprém 38–29-re nyert a címvédő észak-macedón Vardar Szkopje vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában.

  • Fotó: Vörös Dávid
    Fotó: Vörös Dávid

Remek védekezéssel és kitűnő kapusteljesítménnyel kezdett a Szeged, amely kilenc perc alatt mindössze egy gólt kapott, ennek ellenére eleinte nem tudott elhúzni a zágrábiaktól, mert támadásban nem teljesített hatékonyan. A 17. percben aztán már négy gól volt a különbség, és ez a folytatásban tovább nőtt, mivel a horvát Mirko Alilović remekül védett a szegedi kapuban (14–7).

A játék képe a második felvonásban sem változott, a zágrábiak közül egyedül Ante Gadza tudta tartani a lépést a házigazdákkal, akik ismét növelték előnyüket. Hamarosan tízgólos különbség alakult ki a csapatok között, majd tovább nőtt a lendületes, pontos kézilabdával kiváló sorozatot produkáló Szeged előnye. A hajrá jól sikerült a vendégcsapatnak, mely azonban a jelentős különbségű vereséget így sem tudta megúszni. A Szeged sorozatban hetedszer győzött a BL-ben, ami új klubcsúcsot jelent, ráadásul a csapat 2018 után 2019-ben is veretlen maradt hazai pályán a Bajnokok Ligájában.

A Veszprém Petar Nenadić irányításával remekül kezdett, és egy hétgólos sorozattal már a 10. percre megalapozta sikerét. A 17. percben ugyanakkor elveszítette horvát szélsőjét, ugyanis Manuel Strlek egy ártalmatlan védekezési szituáció téves megítélése miatt azonnal piros lapot kapott. Nenadić a folytatásban is szórta a gólokat, és bár a hazaiak igyekeztek felzárkózni, csak időlegesen jártak sikerrel, a szünetben ugyanis a Veszprém hét találattal jobban állt (15–22). A második felvonásban sem változott a játék képe, így a vendégek végül kilenc találattal győztek.

A hét győzelemmel és három vereséggel rendelkező Veszprém, valamint a nyolc sikerrel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Szeged számára egyaránt februárban folytatódik a BL-csoportkör, hiszen a norvég–svéd–osztrák közös rendezésű januári Európa-bajnokság miatt téli szünet következik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1511
szavazógép
2019-12-03: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2019-12-03: Sport - :

Röviden

EDZŐKÉNT KÍSÉRI EL PÁRJA AZ EB-RE. Hétfőn elindult Glasgow-ba a rövid pályás úszó Európa-bajnokságra a magyar válogatott, amelynek vezéregyénisége most is a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka (fotó), aki mellett ezúttal kedvese, Gelencsér Máté lesz ott edzői akkreditációval.