Mit hoz a Google?

2019. december 4., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A Public First brit cég felmérése szerint a Google-termékek és -szolgáltatások használata évente 4,3 milliárd lejes üzleti forgalmat generál Romániában, elsősorban a népszerű keresőprogram, illetve a Google Ads szolgáltatások révén.

  • Fotó: Search Engine Journal
    Fotó: Search Engine Journal

A felmérés szerint az utóbbi öt évben a termékek és szolgáltatások igénybevételével megvalósított forgalom a duplájára nőtt. Ugyanakkor a Google Search, Maps és YouTube használata átlagosan minden egyes internethasználó számára évente 130 lej értéket „termel”. Ennek kiszámításakor figyelembe vették a keresésnél megtakarított időt, az információhoz való hozzáférés lehetőségét, az elérhető kapcsolati tőkét, illetve azt a becsült összeget, amivel a felhasználókat kárpótolni kellene, ha nem használhatnák ezeket a termékeket. Ugyanakkor a felmérés szerint a keresőprogram használatával minden internethasználó évente 23 órát spórol meg, a térkép használata pedig mintegy háromórás előnyt jelent évente. A cégek számára minden egyes elköltött lej a Google Adson 8 lej nyereséget termelt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 240
szavazógép
2019-12-04: Pénz, piac, vállalkozás - :

Több belföldi, kevesebb külföldi turista

Az első tíz hónapban 5,7 százalékkal, 26,254 millióra nőtt a vendégéjszakák száma a tavalyi év azonos időszakához képest – közölte az országos statisztikai intézet.
2019-12-04: Pénz, piac, vállalkozás - :

Adóamnesztia

A 2019/6-os kormányrendelet értelmében országos szinten 38 026 cég kérvényezte az adóhátralékra számított büntetőkamatok és egyéb hozzáadott értékek eltörlését – áll az adóhivatal közleményében.