Újabb felnőttképzést tart az Osonó

2019. december 4., szerda, Közélet

Az Osonó Színházműhely a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskolával közösen újabb színházi nevelés képzést indít felnőttek számára, melyre december 15-ig várják az érdeklődőket.

  • Az Osonó több éve szervez képzést felnőtteknek. Fotó: Osonó
    Az Osonó több éve szervez képzést felnőtteknek. Fotó: Osonó

A színjátszás, a drámajáték, az iskolai drámapedagógiai munka és színjátszás iránt érdeklődő pedagógusok, csoportvezetők, ifjúsági munkások és közművelődési szakemberek számára immár hetedik éve szerveznek 120 órás képzést, amely olyan területekre nyújt betekintést, mint a személyiségfejlesztés, csoportvezetési és drámapedagógiai alapismeretek, színházpedagógia, beszédművelés, beszédkészség-fejlesztés, szituációs gyakorlatok és színháztörténeti alapismeretek.

A Prezsmer Boglárka dramaturg, dráma- és színházpedagógus, Fazakas Misi színész, rendező, színházpedagógus és Mucha Oszkár színész, tréner által vezetett képzés négy szakaszban zajlik. A tanév során három hosszú hétvégés alkalomra kerül sor Sepsiszentgyörgyön (2020. január 10–12., március 20–22. valamint május 15–17.), amely kiegészül egy négynapos nyári táborral augusztus 25–29. között.

A teljes képzés költsége 300 lej, illetve egy 65 lejes beiratkozási díj, amelyet a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola titkárságán lehet kifizetni. Érdeklődni és iratkozni a 0740 578 725-ös telefonszámon vagy az osonoszinhaz@osono.ro e-mail-címen lehet. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 311
szavazógép
2019-12-04: Jegyzet - Pálmai Tamás:

Komponálni lehet még? (Békési levelek)

Félreértés ne essék. Mi nem egy pártot vagy politikai rendszert féltünk, hanem a gyerekeink, az országunk, a nemzetünk jövőjét. S ha valamikor, hát most kutya kötelessége a keresztény értelmiséginek, hogy kinyissa száját és beszéljen. Magyarul, érthetően, kritikai éllel, de szeretettel. Ha nem tesszük, cinkosok leszünk a vétkesek közt. Nem szeretnénk feltenni Szilágyi Domokos Bartók Amerikában című versében világba kiáltott kérdését: komponálni lehet még?
2019-12-04: Sport - :

A címvédő otthonában játszik a Sepsi OSK (Labdarúgás, 1. Liga)

A Sepsi OSK ma 18 órától a bajnok Kolozsvári CFR vendégeként lép pályára a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban az élvonalbeli bajnokság hétközi, 19. fordulójában. A találkozót a bukaresti Andrei Florin Chivulete vezeti, a mérkőzést a Digi Sport és a Telekom Sport élőben közvetíti.