Női kézilabda, világbajnokságCsak egy pont kell a továbbjutáshoz

2019. december 5., csütörtök, Sport

A magyar női kézilabda-válogatott 30–20-ra legyőzte Szenegál csapatát a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában. A magyarok akkor jutnak tovább a C-csoportból, ha pénteken legalább döntetlent játszanak a rosszabb gólkülönbséggel rendelkező román gárdával, a középdöntőbe azonban már biztosan nem vihetnek magukkal pontot.

  • Fotó: Magyar Kézilabda-szövetség
    Fotó: Magyar Kézilabda-szövetség

Triffa Ágnes három védéssel, Tomori Zsuzsanna és Kovacsics Anikó pedig két-két góllal kezdte a meccset, ezért a folytatásba egy hatperces gól nélküli időszak is belefért. A lendület ezzel nem tört meg, a magyarok Kovács Anna vezérletével tovább növelték a különbséget, mert jól kihasználták a szenegáli védelem hiányosságait.

Triffa ötvenszázalékos teljesítménnyel, nyolc védéssel zárta az első fél­időt, a helyére a szünet után Kiss Éva érkezett (17–9). Ekkor a korábbinál több pontatlanság csúszott a magyarok játékába, megint sok volt a rossz átlövés, így az afrikaiak tíz gólon belülre kerültek.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány időkérése után újra eredményes időszak következett, sőt a meccs utolsó negyedében már több formációt és taktikai variációt is gyakorolt a válogatott, amely végül magabiztosan, tíz góllal nyert.

A magyarok – akik szombaton 39–15-re győztek Kazahsztán ellen, majd vasárnap Spanyolországtól 29–25-re, kedden Montenegrótól 25–24-re kikaptak – első alkalommal találkoztak a világbajnoki újonc szenegáli csa­pattal.

A középdöntőbe a csoportok első három helyezettje kerül. A világbajnokság győztese kijut a jövő nyári, tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak márciusban.

Eredmények, C-csoport, 4. forduló: Kazahsztán–Spanyolország 16–43, Montenegró–Románia 27–26, Magyarország–Szenegál 30–20.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2019-12-05: Sport - :

Utolsó csoportmérkőzésére készül a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Európa-kupa)

A Sepsi-SIC ma 19 órától a női kosárlabda Európa-kupa 6. fordulójában a svéd Luleå BBK együttesét fogadja Sepsiszentgyörgyön az utolsó csoportmérkőzésén. Bár a továbbjutás sorsa már a Galatasaray elleni idegenbeli győzelem után eldőlt, az esti mérkőzésnek mégis van tétje, hiszen nem mindegy, hogy csapatunk milyen mérleggel várja a rájátszást.
2019-12-05: Család - :

Meghittség és együttérzés 2.

A jó házasság egyik titka, hogy megtanulom a másikat, igyekszem átérezni, amit ő érez, megtanulok a fejével gondolkodni. Ez sokat segíthet abban, hogy megértsem társam döntéseit és reakcióit. Ez lehet a bibliai Teremtés Könyvéből a férfi és nő legmélyebb találkozását kifejező „egy testté lesznek” szókapcsolat legmélyebb értelme. Rendkívüli fontos megértenünk ennek a kijelentésnek a mélységét ahhoz, hogy valóban tudjunk egymásnak segíteni.