Megemlékeznek a forradalomról

2019. december 5., csütörtök, Belföld

Szabó Ödön RMDSZ-es képviselő kezdeményezésére a parlamentben december 16-án emlékeznek meg az 1989-es rendszerváltó forradalomról.

Szabó szerint szimbolikus jelentősége is van az emlékülésnek, hiszen először történik meg, hogy Románia parlamentje nem a bukaresti forradalmi dátumhoz, hanem a temesvárihoz igazodik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 772
szavazógép
2019-12-05: Belföld - :

Hétszázalékos emelés

Az országos garantált bruttó minimálbér 7,2 százalékos növelését javasolja a munkaügyi minisztérium – derül ki a szaktárca honlapján közzétett tervezetből. A bruttó minimálbér eszerint 2019 decemberéhez képest 2080 lejről 2230 lejre nőne januártól.
2019-12-05: Belföld - :

Ünnep és eskü

December 21-én teszi le az elnöki esküt Klaus Iohannis a parlament két házának együttes, ünnepi ülésén – döntött tegnap a két házbizottság.