Szállítólevél nélküli faanyagot találtak

2019. december 5., csütörtök, Közélet

A Kovászna megyei rendőrség munkatársai egy héten át fokozottan figyelték a fakitermeléssel kapcsolatos tevékenységeket.

Az intézmény tegnapi közleménye szerint november 26. és december 3. között 6 szakcéget ellenőrizek és 26 faanyagot szállító gépjárművet vizsgáltak át. Az eljárás során 6 szabálysértésért 30 080 lej összértékben bírságot róttak ki. A rendőrök 4 bűncselekményt észleltek, ezekért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak falopás és törvénytelen favágás gyanújával, ugyanis szállítólevél nélküli szállítmányt találtak. 40 köbméter faanyagot lefoglaltak, egy gépjárművezetői jogosítványt felfüggesztettek. Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek. A tél folyamán folytatják a hasonló ellenőrzéseket – áll a közleményben. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1290
szavazógép
2019-12-05: Közélet - Bokor Gábor:

Csatlakozni lehet a szennyvízhálózatra (Barátos)

Elkészült Barátos és a községhez tartozó települések, Orbaitelek és Páké szennyvízhálózata. A hivatalos avatóünnepségre csak a tavasz folyamán kerül sor, de a lakosság már csatlakoztathatja bennvalóit a hálózatra – tudtuk meg a barátosi községházán Tánczos Szabolcs polgármestertől.
2019-12-05: Közélet - :

Jogtalanul vezetett

A kézdivásárhelyi rendőrök szabálysértésért megállítottak egy személygépkocsit hétfőn, és kiderült, vezetője bűncselekményt követett el.