Rövidpályás úszó Európa-bajnokságKésely Ajna ezüstérmes

2019. december 7., szombat, Sport

A Glasgow-ban rendezett rövidpályás Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján Késely Ajna ezüstérmet nyert 800 méter gyorson: a 18 éves magyar úszó 8:11.77 perces egyéni csúccsal ért célba.

  • Fotó: MTI / Illyés Tibor
    Fotó: MTI / Illyés Tibor

A magyar versenyző a döntőben erősen kezdett, a táv egynegyedénél közel két másodperccel volt gyorsabb, mint délelőtt. Hasonlóan alakult a különbség 400 méter után is, ugyanakkor az olasz Simona Quadarella jó másfél testhosszal ellépett, így Késely a másik olasszal, Martina Rita Caramignolival csatázott a második helyért, és csatlakozott hozzájuk a liechtensteini Julia Hassler is. Az utolsó 50 méterre Késely és az olasz szinte egyszerre fordult, de a magyar ekkor jól érzékelhetően rákapcsolt és a táv végén már simán hozta az ezüstérmet.

Késely pályafutása negyedik érmét szerezte felnőtt világversenyen, egy éve ugyancsak Glasgow-ban a nagymedencés kontinensviadalon két második és egy harmadik hellyel zárt. A mostani Európa-bajnokságon a magyar küldöttség harmadik érmét nyerte, szerdán Hosszú Katinka arany- és Jakabos Zsuzsanna ezüstérmet szerzett 400 méter vegyesen.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 525
szavazógép
2019-12-07: Sport - :

A hajrában veszített a magyar válogatott (Női kézilabda, világbajnokság)

A magyar női kézilabda-válogatott 28–27-re kikapott Románia csapatától a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság pénteki játéknapján, a csoportkör utolsó fordulójában, így nem jutott a középdöntőbe. A magyarok két győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyen zártak a C-csoportban, így az Elnök Kupában Argentína lesz az első ellenfelük.
2019-12-07: Magazin - Csinta Samu:

Ezer ember esőben, sárban (Beszélgetés Ferenczi György előadóművésszel, az Első Pesti Rackák zenekar vezetőjével)

Az együttes Rackajam néven létesült, ma már Első Pesti Rackák néven játssza a szakma által fúziós zenének nevezett, egyre több hívet szerző muzsikáját. Az együttes alapítója és vezetője, Ferenczi György a világ egyik legjobb szájharmonikása, ugyanakkor a magyar népi kultúra, a költészet és a rock and roll elegyítésének elkötelezett híve és művelője.