Elhalálozás

2019. december 9., hétfő, Elhalálozás

Megrendülten, a döbbenet dermedtségével tudatjuk, hogy
VÁNCSA EGON
életének 21. évében
a mulandó létből átlépett az örökkévalóságba.
Utolsó útjára december 9-én, hétfőn 13 órakor kísérjük a Vártemplom ravatalozójából.
Gyászoló szerettei
4246
Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy a szeretett drága jó édesapa,
gondoskodó nagytata,
CSEGEZY ATTILA
szerető szíve 78 éves korában hosszas, de türelemmel viselt betegség után megszűnt
dobogni.
Temetése 2019. december 10-én lesz a vártemplomi ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés napján 13 órától.
Halálába soha bele nem nyugvó lánya, fia, szerettei
4249
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a barátosi születésű sepsiszentgyörgyi
SZÁVULY LUJZA
(szül. PÉTER)
életének 76. évében, özvegységének 11. hónapjában hosszú betegség után elhunyt.
Temetése 2019. december 9-én 13 órakor lesz a szemerjai református ravatalozóháztól. Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
4248

Megemlékezés
Fájó szívvel emlékezünk az árkosi özv. SZÉKELY LÁSZLÓNÉ BARABÁS MATILDRA halálának hatodik hetében. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4315224
Jó lenne újra beszélgetni veled, melléd ülni és fogni a kezed, elmesélni neked, ha boldogok vagyunk, vagy ha a bánat cseppje a szemünkben ragyog. Hiányzol, és néha nem igazán értjük, miért mennek el azok, akik fontosak nekünk. Könnyes szemmel emlékezünk a bodoki KÁDÁR FERENCRE halálának 20. évfordulóján.
Szerettei
4315232
„Közel van az Úr a megtört szívekhez és megsegíti a sebzett lelkeket.” Fájó szívvel, soha el nem múló szeretettel emlékezünk a bardoci BORBÁTH MAGDOLNÁRA halálának második évfordulóján. Pihenése legyen csendes emléke áldott.
Bánatos özvegye, lányai
és azok családjai.
20374
„Ha lehull egy csillag az égből, nyomában égő seb fakad, de vérrubintok fényes útja örökké fáj a fény alatt.” Van fájdalom, mely a földön maradt, van szeretet, mely a síron túl is ugyanaz. Fájó szívvel emlékezünk a szörcsei FARKAS
FERENCRE halálának harmadik évfordulóján.
Nyugodjék csendesen.
Szerettei
4247
A búcsúszó, amit kimondani nem tudtál, elmaradt, de szívünkben drága, szép emléked örökre megmarad. Fogtuk a kezed, úgy zokogtunk érted, hittük, hogy a szeretetünk majd visszatart téged. Szállj, te kismadár, szállj a sírhantjára, dalold el neki, hogy az életünk nélküle nagyon árva. Oly szomorú nélküled élni, téged mindenütt hiába keresni. Nem foghatjuk már két kezed, nem simogathatjuk őszülő fejed, nem tekint ránk aggódó szemed. Fáj, ha rád gondolunk, s megszakad a szívünk, bár hat hét telt el azóta, kín gyötri a lelkünk. Adj, Uram, örök nyugodalmat a drága jó feleségnek, édesanyának, nagymamának, dédnagymamának és rokonnak, HIDEG L. ILONÁNAK (szül. DÓCZI). Soha nem felejtünk, szívünkben szeretünk, rád örökkön örökké emlékezünk.
Halálába soha bele nem
nyugvó, bánatos özvegye,
fia és annak családja
4315222
„A gyász nem múlik el. Nem múlik el, csak körbenövi az élet. Az emlékek már nem fájdalmat hoznak, hanem hálát, hogy ő volt. Idővel lesz új öröm, lesz új lendület. Lesznek tervek, és új vágyak is. Lesz béke és elengedés, de a gyász marad, nem csökken. Az élet nő meg körülötte.”
(Orvos-Tóth Noémi)
Hálával és szeretettel emlékezünk drága édesanyánkra, nagymamánkra,
KRIZSOVÁNSZKY
SZIDÓNIÁRA, aki 2014.december 9-én távozott közülünk, és drága édesapánkra, nagytatánkra, MÁRKÓ IMRÉRE, aki 2011. december 19-én hagyott itt bennünket. „Minden mosolyuk, mozdulatuk, szavuk őrizzük, mint hulló tárgyakat a föld.”
Lányaik, unokáik
4341/b
Az életed úgy múlt el, mint egy pillanat, de emléked szívünkben örökké megmarad. Bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet, amit tőlünk soha
senki el nem vehet. Fájó szívvel emlékezünk a magyarhermányi születésű sepsiszentgyörgyi CSOG IMRÉRE halálának első évfordulóján. Pihenése legyen csendes,
emléke áldott.
Szerettei
4315153
Fájó szívvel emlékezünk az uzoni TANA ZOLTÁNRA halálának első évfordulóján. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4315161
Örök hiányát érezve, szeretetét és jóságát szívünkbe zárva emlékezünk a zágoni
id. CSOMA ISTVÁNRA halálának 18. évfordulóján. Emléke legyen áldott, pihenése csendes.
Szerettei
4315220

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2019-12-09: Kultúrkert - Nagy B. Sándor:

Tanítás másként: Magma Műhely

A kortárs művészet közvetítésének elismerésére alapította a budapesti Ludwig Múzeum az ARTtransfer-díjat, melyet idén első alkalommal adtak át. A díjátadó gálát minikonferenciával egybekötve november 15-én Budapesten tartották, ahol a sepsiszentgyörgyi Fám Erika különdíjat kapott a Magma Műhely: interaktív kísérletek a képelmélet és kortárs művészet megismertetésére című projektjéért.
2019-12-09: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
Fekete Vince költő, író, műfordító Vargaváros címmel a budapesti Magvető Kiadónál frissen megjelent verseskötetét mutatják be december 10-én, kedden 18 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében. A szerzővel Bogdán László író, költő beszélget. Felolvasással közreműködik Mátray László színművész, a Tamási Áron Színház tagja. Házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.