Labdarúgás, 1. LigaGyőzelmi kényszerben játszik Clinceni ellen a Sepsi OSK

2019. december 9., hétfő, Sport

Fontos mérkőzésen lép pályára a Sepsi OSK, ugyanis a piros-fehérek ma 18 órától az azonos pontszámmal rendelkező Academica Clinceni csapatával játszanak a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli bajnokság 20. fordulójában. A találkozót a craiovai George Cătălin Găman vezeti, a mérkőzést a Digi Sport és a Telekom Sport élőben közvetíti.

  • Fotó: Dan Tăuțan
    Fotó: Dan Tăuțan

Győzelmi kényszerben játszik a sepsiszentgyörgyi csapat, ugyanis egy kedvezőtlen eredmény következtében rögtön a kiesést jelentő helyek egyikén találná magát, vereség esetén az osztályozót jelentő helyre csúszna vissza. A háromszéki csapat az előző fordulóban a hajrában szenvedett vereséget a címvédő Kolozsvári CFR vendégeként, míg az Ilie Poenaru irányította labdarúgók hazai pályán játszottak döntetlent az FC Hermannstadt együttesével. A Sepsi OSK és a Clinceni története során háromszor találkozott, a 2016–2017. évi másodosztályú bajnokságban a piros-fehérek mindkét mérkőzésen begyűjtötték a három pontot, az aktuális idényben viszont osztozkodtak a pontokon, miután Goran Karanović góljára Eugeniu Cebotaru tizenegyest értékesítve válaszolt. A székelyföldi gárda a bajnokságban 19 ponttal a tizenegyedik, az Ilfov megyei együttes pedig szintén 19 ponttal – rosszabb gólkülönbséggel – a tizenkettedik helyet foglalja el. A Leo Grozavu irányította labdarúgók hazai mérlege nem igazán pozitív, a piros-fehérek kétszer győztek, négyszer döntetlent játszottak és háromszor vereséget szenvedtek, míg a harmadik leggyengébb védelemmel rendelkező Clinceni idegenben kétszer nyert, emellett egyszer ikszelt és hatszor kikapott.

„Tudjuk, hogy a következő mérkőzés a legfontosabb, számomra legalábbis amióta a Sepsi OSK edzője vagyok mindenképp a Clinceni elleni találkozó a legjelentősebb. Egy olyan csapattal játszunk, amellyel valószínű, az alsóházi rájátszásban is találkozunk, így nagyon szeretném, ha a három pontot itthon tartanánk. Bízom benne, hogy a labdarúgók is úgy ráhangolódnak a mérkőzésre, mint én, mert ez elengedhetetlen a győzelemhez. Mindenki nagy elvárásokat fogalmaz meg a csapat irányába, ezúttal is kétségtelen, mindenki azt szeretné, ha megnyernénk ezt a meccset. Tudom, hogy nem lesz könnyű feladat, plusz nyomás van rajtunk, azonban bármi történik, nekünk kell győztesen elhagynunk a pályát. Figyelemmel követtük a Clinceni legutóbbi idegenbeli mérkőzését, elemeztük a játékukat, akárcsak ők a mienket. Az egymás elleni meccs teljesen más lesz, tudjuk, mire számíthatunk, remélem nyugodtan játszunk, és megfelelő hangulatban leszünk ahhoz, hogy jó döntéseket hozzunk” – mondta Leo Grozavu vezetőedző.

Fülöp István úgy vélekedik, mindössze néhány perc választotta el őket attól, hogy pozitív eredményt érjenek el a címvédő ellen, viszont az már a múlt, nem néznek hátra, csak az előttük álló mérkőzésekre koncentrálnak. A 29 éves játékos szerint hazai pályán bizonyítaniuk kell, hogy képesek úgy harcolni, mint ahogy a Craiova ellen is tették, hiszen mindenképp meg kell nyerniük a Clinceni elleni mérkőzést. A középpályás úgy vélekedik, ki kell használniuk a hazai pálya jelentette előnyöket, be kell tartaniuk, amit a vezetőedző kér tőlük, így képesek lehetnek a három pont megszerzésére, illetve úgy hiszi, a labdarúgók kellőképpen motiváltak ahhoz, hogy mérkőzéseket nyerjenek.

További eredmények: FCSB–Medgyesi Gázmetán 2–0 (gólszerzők: Coman 67., Man 79.), Chindia Târgoviște–Jászvásári Politehnica 2–1 (gsz.: Florea 59., Cherchez 63., illetve Platini 47.), FC Hermannstadt–Dinamo 4–2 (gsz.: Yazalde 15., 87., Dâlbea 69., Viera 77., illetve Sorescu 50., Perović 90+1.), FC Botoșani–Kolozsvári CFR 2–1 (gsz.: Askovski 14., Roman 71., illetve Pereira 21).

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1548
szavazógép
2019-12-09: Közélet - Iochom István:

Holnap újabb tárgyalás a kézdivásárhelyi bíróságon (A román állam az ozsdolai közbirtokosság ellen)

A kézdivásárhelyi bíróságon holnap 9 órai kezdettel kerül sor a román államot képviselő pénzügyminisztérium az ozsdolai Láros Erdő- és Legelőtulajdonosok Egyesülete ellen indított, Sepsiszentgyörgyről a céhes város bíróságára visszahelyezett perének második tárgyalására. A tárgyalást Vasile Liviu Daniel bíró vezeti. A Romsilva állami erdészet eddig nem szerepelt a perben, de az előző tárgyaláson kérte belépését felperesként.
2019-12-09: Sport - :

Hosszú Katinka megállíthatatlan volt Glasgow-ban (Rövidpályás úszó Európa-bajnokság)

A Glasgow-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon Hosszú Katinka arany-, Jakabos Zsuzsanna pedig bronzérmet nyert 200 méter pillangón. Hosszú ezt követően sem lassított, ugyanis első lett 100 méter vegyesen, majd 200 méter vegyesen utasított mindenkit maga mögé. Lobanovszkij Maxim bronzérmet ünnepelhetett 50 méter gyorson, Szabó Szebasztián ezüst­érmet szerzett 50 méter pillangón, Késely Ajna pedig bronzot 400 gyorson.