Női kosárlabda, Európa-kupaAz Artego Bydgoszcz ellen folytatják

2019. december 9., hétfő, Sport

A női kosárlabda Európa-kupa csoportkörét a második helyen abszolváló Sepsi-SIC a sorozat playoff-körének első fordulójában az Artego Bydgoszcz csapatával találkozik. Mint ismeretes a lengyel gárda az első helyen zárta az E jelű négyest, ahol a zöld-fehérek ellen előbb 72–67-re, majd 76–50-re győzött.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A második számú európai klubsorozat alapszakaszában negyven csapat volt érdekelt, amelyeket tíz négyes csoportba osztottak szét, és mindegyikből a két legjobb alakulat, valamint a Keleti és a Nyugati Konferenciából a két-két legjobb harmadik jutott a rájátszásba. A playoffba jutott gárdákat a csoportkörben elért eredményeik (győzelem/vereség), valamint a kosárkülönbség alapján 1-től 24-ig rangsorolják. A legjobb nyolc együttes az első körben nem lesz érdekelt, míg a többieket a rangsorban elfoglalt helyük alapján párosítják (9–24, 10–23, 11–22, stb.). A csoportkört az Artego és a Sepsi-SIC is egyaránt 4/2-es győzelmi mutatóval zárta (ellenfeleink kosárkülönbsége +32 volt, a mienk csak +16), így a lengyel csapatot a 16., a sepsiszentgyörgyi zöld-fehér mezes gárdát pedig a 17. pozícióba rangsorolták, és így a legjobb tizenhat közé jutásért egymás ellen csatáznak. Az odavágót december 18-án Sepsiszentgyörgyön rendezik, míg a visszavágóra jövő év január 8-án vagy 9-én Lengyelországban kerül sor.

A Sepsi-SIC–Artego Bydgoszcz párharc győztese a tizenhatoddöntőben az első helyen kiemelt spanyol Perfumerias Avenida csapatával találkozik. Az egyszeres Euróliga-győztes salamancai alakulat jelen pillanatban hazája bajnokságában a második helyet foglalja el, amit ez idáig hatszor nyert meg (legutóbb a 2017–2018-as idényben). (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2372
szavazógép
2019-12-09: Sport - :

Könnyed siker a fővárosi Rapid otthonában (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A címvédő Sepsi-SIC együttese szombaton 112–58 arányban diadalmaskodott a Bukaresti Rapid vendégeként a női kosárlabda Nemzeti Liga Keleti csoportjának 10. fordulójában. Együttesünknek ez volt az aktuális szezonbeli kilencedik sikere, s hibátlan mérleggel továbbra is a Sepsi SIC vezeti a tabellát, és szombaton 18 órától a Târgoviște alakulatát fogadja a Sepsi Arénában.
2019-12-09: Sport - :

A Puskás ’87 nyerte a forduló rangadóját (Minifoci)

Mindössze egyetlenegy gól döntött a sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokság 9. fordulójának rangadóján, amin a címvédő és éllovas Puskás ‘87 gárdája 1–0-ra nyert a Bodok ellen.