Dél-afrikai lány lett Miss Universe

2019. december 11., szerda, Magazin

A 26 éves dél-afrikai Zozibini Tunzi nyerte a Miss Universe szépségverseny 2019-es döntőjét, amit vasárnap tartottak Atlantában.

  • A tavalyi szépségkirálynő, a Fülöp-szigeteki Catriona Gray megkoronázza Zozibini Tunzit
    A tavalyi szépségkirálynő, a Fülöp-szigeteki Catriona Gray megkoronázza Zozibini Tunzit

Az első udvarhölgy Madison Anderson (Puerto Rico), a második udvarhölgy Mexikó szépe, Sofía Aragón lett. A versenynek nem volt magyar indulója. Nagypál Krisztina, Magyarország szépe a konkurens világversenyen, a Miss Worldön indul.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1286
szavazógép
2019-12-11: Magazin - :

Felmondtak Gothár Péternek

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) azonnali hatállyal felmondott Gothár Péternek, miután az intézmény etikai bizottsága a Kossuth-díjas rendező oktatói szerződésének megszüntetését javasolta.
2019-12-11: Élő múlt - Szekeres Attila:

Ezeréves magyar múlt a Vajdaságban

A Vajdaság észak-bánsági körzetében található Törökkanizsa község, mely Magyarországgal és Romániával is határos. A tulajdonképpeni hármashatár a községhez tartozó Rábé falucska szélén húzódik. Rábéra Magyarmajdányon át lehet eljutni, oda meg a szomszédos Oroszlánosról vagy a községközpontból, Törökkanizsáról. Ott jártunkkor, 2019. július végén tovább menni nem lehetett. Akkor csak külön engedéllyel mehettünk ki a hármashatárra, melyet háromoldalú obeliszk jelzett: azon a trianoni békeszerződés dátuma – 1920. VI. 4. –, valamint Szerbia, Magyarország és Románia címere egy-egy oldalán. Azóta már 2019 októberében megnyílt a Rábé és Kübekháza közötti szerb–magyar határátkelő. Különben a román oldalon, Óbéba felől a határig aszfaltút húzódik, csak a diplomáciai kapcsolatok még nem jutottak oda, hogy a szerbiai oldalon is folytatódjék az út.