Naponta a világhálón

2019. december 12., csütörtök, Család

A romániai háztartások több mint háromnegyedének, 75,7 százalékának van jelenleg internet-hozzáférése, ez 3,3 százalékkal több, mint tavaly.

Az Országos Statisztikai Intézet közleménye szerint az internetkapcsolattal rendelkező háztartások 61,8 százaléka városon található. Területi leosztás szerint Bukarestben és Ilfov megyében a legmagasabb az internetellátottság (hétből csaknem hat háztartásnak van hozzáférése), aztán a nyugati és az északnyugati régió következik a sorban. A rangsor végén 70,6 százalékkal az északkeleti, 70,9 százalékkal pedig a déli országrész helyezkedik el.

Az intézet adatai szerint a 16 és 74 év közöttiek 82,3 százaléka legalább egyszer internetezett, közülük 89,4 százalék az elmúlt három hónapban. A rendszeres netezők 77 százaléka naponta vagy szinte naponta fellép a világhálóra (ez 1,5 százalékpontos növekedést jelent az elmúlt évhez képest).

A 16–34 éves korosztály 95,9 százaléka használja az inter­netet, míg az 55 és 74 év közöttieknél az arány 59,9 százalék.

Az internetet használó vagy valaha használt romániai férfiak aránya enyhén magasabb a nőkhöz képest: előbbiek 83,6 százaléka, utóbbiak 81,1 százaléka használta már a világhálót. Ez 2,5 százalékpontos eltérést jelent, míg 2018-ban 1,8 százalékpontos különbséget jegyeztek. (Agerpres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2019-12-12: Család - :

A munka Isten társává avat (Csaba testvér bátorító üzenetei)

Sokan a munkát Isten csapásának képzelik el: a paradicsomban bűnbe estünk, és emiatt arcunk verejtékével esszük a mindennapi kenyeret. Én pedig úgy gondolom, hogy a feladat Isten egyik legszebb ajándéka, amit az embernek adhat, hisz a mindmáig munkálkodó Isten társává válhatunk általa, aki nem veti meg jelentéktelen erőfeszítésünket.
2019-12-12: Család - :

Szénhidrátokkal a baktériumok ellen

A Debreceni Egyetem szénhidrátkémiai kutatócsoportja olyan vegyületeket állított elő, amelyek megakadályozhatják baktérium által okozott fertőzés kialakulását.