Óvodaépítésre pályáznak

2019. december 12., csütörtök, Közélet

Két óvoda és egy bölcsőde felépítését tervezi a közeljövőben Sepsiszentgyörgy önkormányzata: egy óvodát és a bölcsődét Szépmezőn húznak majd fel, a másik új óvoda pedig a megyeszékhely egy eldugott részén, az Orbán Balázs utcában lesz, ahol a régi épületet – egy eléggé rossz állapotú faházat – le kell bontani.

  • Szépmezőre új óvodát és bölcsődét építenének . Albert Levente felvétele
    Szépmezőre új óvodát és bölcsődét építenének . Albert Levente felvétele

A szükséges anyagiakat a Regionális Operatív Programon keresztül, európai uniós támogatásból kívánják előteremteni. A szépmezői intézményre 2,3 millió lejt hívnának le, amiből 279 ezer lej (4,17 százalék) az önrész, a 7-es számot viselő Orbán Balázs utcai óvoda esetében viszont egyelőre szűkebb a keret, mint a szükséglet, ezért az önrész is nagyobb a szokásosnál: az 1,6 millió lejre becsült beruházásból 0,9 millió lejt kell vállalnia a városnak. Sztakics Éva alpolgármester azonban bízik abban, hogy központi szinten lesznek még átcsoportosítások, és a munkálatok folyamán kaphatnak még kiegészítést.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 600
szavazógép
2019-12-12: Gasztronómia - Demeter Virág Katalin:

Ünnepre hangoló: főszerepben a köret

Karácsony, szilveszter közeledtével egyre gyakrabban gondolunk a családi, baráti találkozásokra, és a viszontlátás örömén túl gondolatban már most tervezzük az ünnepi menüt, azt, hogy milyen harapni- és innivaló kerül az asztalra. Minden családban van népszerű sütemény és kedvenc fogás, amit szívesen elkészítenek ilyenkor a háziasszonyok, a hagyományos receptek mellé azonban érdemes néha újdonságot is becsempészni, előfordulhat, hogy szívesen megkóstolják azt máskor is szeretteink, vendégeink. Székelyföldön szinte elképzelhetetlen egy alkalmi, ünnepi összejövetel húsos étek nélkül, melyekhez rendszerint krumplit, savanyúságot kínálnak. Decemberi összeállításunk tulajdonképpen alternatíva a közkedvelt krumplira, és egyúttal arra ösztönözzük a kísérletező kedvű konyhatündéreket, lepjék meg családjukat idén karácsonykor vagy esztendőfordulón több zöldséggel, a főételeket gazdagító változatos köretekkel.
2019-12-12: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Egynémely állami hivatal fölöttébb fölösleges voltáról

Legszebb öröm a káröröm – tartja a mondás, és bizony, nehezen tudjuk megállni, hogy ne dörzsöljük kezünket elégedetten azon hír láttán, mely szerint Sebastian Cucu prefektust leváltotta a kormány.