Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Férfi vízilabda, Európa-bajnokságA szövetségi kapitány keretet hirdetett

2019. december 16., hétfő, Sport

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a januári, budapesti Európa-bajnokságra készülő keretét. A szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a szakvezető három kapust és 14 mezőnyjátékost hívott be, azaz 17 játékossal kezdi meg felkészülését az olimpiai kvalifikációs Eb-re.

„Kedd délután találkozunk, beköltözünk egy fővárosi szállodába, és első etapban december 23-ig napi két edzéssel készülünk a Duna Arénában. Lehetett volna a korábbi évekhez hasonlóan magasabb létszámú keretet is összehívni, de most igyekeztem picit szűkebben mérni. Ennek elsősorban az az oka, hogy nagyon kevés az idő, kevés a felkészülési mérkőzés, ezáltal gyorsabban kell haladni az Európa-bajnokság csapatkijelölését illetően” – fogalmazott a kapitány.

Märcz Tamás elmondta, egyetlen nemzetközi torna szerepel a közvetlen Eb-felkészülés programjában: január 3–5. között az olaszországi Cuneóban a házigazda mellett Görögország és az Egyesült Államok lesz az ellenfél.

„A tervek szerint ide még 15 játékossal utazunk. Túlnyomórészt egyedül készülünk majd, ami nem baj, hiszen sok meccset játszottak a játékosok az elmúlt időszakban. A fizikai felkészítésen lesz a hangsúly, és természetesen a saját taktikai elemeket gyakoroljuk, ehhez elegendő, sőt optimális a tizenhetes létszám” – tette hozzá.

„Várakozással teli vagyok, mint mindig, nagyon jó érzésekkel várom a munkát. Arról nem beszélve, hogy különleges év elé nézünk, miként 2017-ben és 2018-ban, ismét nagy hazai tornát, világversenyt rendezünk, márpedig itthon játszani mindig fantasztikus érzés” – vélekedett Märcz Tamás.

A magyar válogatott Eb-kerete: * kapusok Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) * mezőnyjátékosok Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC).

A férfi Eb csoportbeosztása: * A: Horvátország, Montenegró, Szlovákia, Németország * B: Szerbia, Oroszország, Románia, Hollandia * C: Magyarország, Spanyolország, Törökország, Málta * D: Olaszország, Görögország, Georgia, Franciaország.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1039
szavazógép
2019-12-16: Sport - :

Michelisz Norbert nyerte a világkupát (Túraautó)

Michelisz Norbert (fotó), a Hyundai magyar pilótája nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonját, miután az idényzáró malajziai futamon összetettbeli riválisa műszaki hiba miatt nem szerzett pontot, a magyar versenyző pedig ötödik lett.
2019-12-16: Sport - Tibodi Ferenc:

Könnyed siker Târgoviște ellen (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A szerdai Európa-kupára tartalékolva a négyszeres bajnokcsapatunk, a Sepsi-SIC szombaton könnyed sikert ért el a Târgoviște együttese ellen, miután 77–43 arányban diadalmaskodott a női kosárlabda Nemzeti Liga Keleti csoportjának 11. fordulójában. A zöld-fehér mezes lányoknak ez volt az aktuális idényben a sorozatbeli tizedik bajnoki sikerük, aminek köszönhetően magabiztosan vezetik csoportjuk rangsorát.