Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A hiány is növekszik

2019. december 18., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Csaknem negyedével, 22,1 százalékkal nőtt az év első tíz hónapjában a folyó fizetési mérleg hiánya a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

  • Fotó: Romania TV
    Fotó: Romania TV

A jegybank közlése szerint a deficit meghaladta a 9,2 milliárd eurót, miközben tavaly valamivel több, mint 7,5 milliárd eurót tett ki. Ebben az időszakban a külföldi adósság közel 8,4 milliárd euróval nőtt, a hosszú távú adósságállomány a hónap végén közel 74 milliárd euróra rúgott (a teljes adósság 68,3 százaléka), míg a rövid futamidejű kölcsönök nem egészen 34 milliárd eurót tettek ki.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2164
szavazógép
2019-12-18: Pénz, piac, vállalkozás - :

Növekvő külföldi beruházások

Az év első tíz hónapjában 1,13 százalékkal nőtt a külföldi beruházások volumene a tavalyi év hasonló időszakához képest.
2019-12-18: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Télelő idején Székföldjén

Nevezhetnénk álom havának is decembert. Ennek a hónapnak a Kiss Árpád-féle Székely kalendárium szerint ugyanis a pihenés, megbékélés és a jó hangulat jegyében kellene eltelnie, amikor az emberek a családi tűzhely melegségébe húzódnak, és élvezik a jól végzett munka megérdemelt gyümölcseit. Székföld déli részén, a községközpont Árapatakon és a hozzá tartozó Előpatakon, Erősdön és Hetében csak elvétve alakul már így a december, alig nevezhető pihenőnek az év vége, pörögnek a munkával tele napok, az emberek pedig egy jobb új évről álmodnak.