Nemzetközi tantárgyversenyek: díjazták a legjobbakat

2019. december 17., kedd, Közélet

Tizenkét háromszéki diákot és felkészítő tanáraikat jutalmazták kedden Bukarestben az évente tartott díjkiosztó gálán, amelyen az elmúlt tanévben nemzetközi tantárgyversenyeken elért eredményeket ismerték el.

  • A díjazott diákok és tanáraik Ludovic Orban kormányfővel és Monica Anisiei tanügyminiszterrel. Fotó: A Székely Mikó Kollégium Facebook-oldala
    A díjazott diákok és tanáraik Ludovic Orban kormányfővel és Monica Anisiei tanügyminiszterrel. Fotó: A Székely Mikó Kollégium Facebook-oldala

A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumból nyolc diák részesült jutalomban, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum három tanulóját díjazták és a megyeközponti Mikes Kelemen Elméleti Líceum is magáénak tudhat egy kitüntetést.

A Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen díjat nyertek: Bereczki Anna II. helyezés (VIII. osztály, Mikes Kelemen Elméleti Líceum, felkészítő Varga Csilla), Czira Borbála, dicséret (XI. osztály, kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum, felkészítő Dáni Zsuzsanna), Orbán Pál, I. díj (VII. osztály, Nagy Mózes-iskola, Dáni Zsuzsanna), Kotró-Kosztándi Anna, dicséret (X. osztály, Székely Mikó Kollégium, felkészítő Biró Béla és Deák Éva), Miklós Csenge, III. díj (XI. osztály, Mikó, felkészítő Ugron Szabolcs), Roth Apor, II. díj (XI. osztály, Mikó, felkészítő Ugron Szabolcs), Miklós Janka, I. díj (VII. osztály, Mikó, felkészítő Gödri Judit), Ráduly Roland Márk, III. díj (V. osztály, Mikó, felkészítő Gödri Judit), Tamás Péter, III. díj (VII. osztály, Mikó, felkészítő Gödri Judit).

Az Apáczai Csere János Magyar nyelv, irodalom és kultúra nemzetközi tantárgyverseny háromszéki díjazottjai: Kádár Fruzsina, III. helyezés (XI. osztály, Székely Mikó Kollégium, felkészítő Kedves Laura Rita), Kovács Petra, dicséret (X. osztály, Mikó, felkészítő tanár Tókos Ibolya Lujza), Nánia Hanna, dicséret (IX. osztály, Nagy Mózes Elméleti Líceum, felkészítő Nagy-Babos Tamás). Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 772
szavazógép
2019-12-18: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Télelő idején Székföldjén

Nevezhetnénk álom havának is decembert. Ennek a hónapnak a Kiss Árpád-féle Székely kalendárium szerint ugyanis a pihenés, megbékélés és a jó hangulat jegyében kellene eltelnie, amikor az emberek a családi tűzhely melegségébe húzódnak, és élvezik a jól végzett munka megérdemelt gyümölcseit. Székföld déli részén, a községközpont Árapatakon és a hozzá tartozó Előpatakon, Erősdön és Hetében csak elvétve alakul már így a december, alig nevezhető pihenőnek az év vége, pörögnek a munkával tele napok, az emberek pedig egy jobb új évről álmodnak.
2019-12-18: Elhalálozás - :

Elhalálozás