Katolikus fiatalok lelki napja

2019. december 19., csütörtök, Család

Sepsiszentgyörgy mellett Gyergyóremetéről, Gyergyószentmiklósról, Csíkszentlélekről, Csíkszeredából, Uzonból, Sárfalváról és Kálnokról érkeztek fiatalok szombaton a Minden forrásom belőled fakad mottójú adventi lelki napra, amelyet a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia hittantermében tartottak.

A szervezés a négygyermekes Tölgyesi családnak köszönhető, gyermekeik zenei szolgálatot is vállaltak a K-Egy sepsiszentgyörgyi zenekarban, a Tiszta Szívvel Forte ifjúsági zenecsoport-vezetőt végzettek segítségével.

A gyergyószentmiklósi Csiki Kinga így értékelte a rendezvényt: „Nagyon örülök, hogy eljuthattam Sepsiszentgyörgyre, és részt vehettem ezen a lelki napon. Kiváltképp jól esett a meleg fogadtatás és az is, hogy a lelki programokért Bartos Károly pap bácsi volt a felelős. Az elején a játékok jó alapját képezték az egész napnak, és segítettek abban, hogy jobban megismerjük egymást. Számomra mindig nagy boldogság, amikor olyan eseményeken vehetek részt, ahol velem egykorú fiatalok végzik a zenei szolgálatot. A lelki nap során olyan emberekkel találkozhattam, akik számomra kedvesek, de úgy érzem, hogy mindenkinek sikerült egy-két személlyel jó kapcsolatot kialakítania. Ahogy másoknak, nekem is szükségem volt a lelki feltöltődésre, megtisztulásra és az Istennel való kapcsolatom jobbra fordítására. Úgy érzem, hogy ezeket mindenki magának, személyre szabottan tudta jobb irányba terelni, amit az esemény végén a kiértékelő is bizonyított. Most először vettem részt Szentgyörgyön lelki napon, de úgy érzem, nem ez volt az utolsó, mert nagyon jó élményekkel tértem haza.”

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1537
szavazógép
2019-12-19: Család - :

Franciául magyarosan (Nyelvápoló)

Számos esetben szembesülhetünk azzal, hogy a kiejtendő vagy (és) leírandó szó egy francia szót tartalmaz, esetleg nevet, mely leírásához, elolvasásához szükséges tudni néhány dolgot.
2019-12-19: Vélemény - :

Vártuk az Urat (Református hírnök)

Az ember sokféleképpen várhatja az Urat. Várakozhat alázatos csendben, buzgó imádságban, áhítatos istentiszteletben. Várakozhat szorgos készülődésben, feszült izgalomban. És nem utolsósorban hangos énekléssel, Istent dicsőítő dalokkal is várhatja az ember az Úr Krisztus érkezését. Az ifjú lélekhez talán ez utóbbi illik a leginkább. Kifejezheti lelkének minden egyes rezdülését, kérdését, kérését, háláját azokban a dallamokban, ritmusokban, melyek képviselik ízlését.