Sportvilág

2019. december 21., szombat, Sport

KOSÁRLABDA. Pihennek a háromszéki női kosárlabdacsapatok, de a hétvégén így sem maradunk kosárlabda nélkül, hiszen a VSK Csíkszereda a Medgyest fogadja a férfi Nemzeti Liga B-csoportjának 11. fordulójában. A ma 17 órára időzített találkozót a hargitai együttes 2/8-as mutatóval és 12 ponttal a tabella 7. helyéről várja, vendégei ez idáig hét diadalt, három vereségét könyveltek el, és a rangsor harmadikjaként érkeznek Sepsiszentgyörgyre. A mérkőzésen Máté András Stretea, Octavian Goina és Tudor Crișan fújja majd a sípot.

  • Fotó: Facebook / VSK Csíkszereda
    Fotó: Facebook / VSK Csíkszereda

SAKK. A sepsiszentgyörgyi Szent György Lovag Sakk Klub vasár­nap 11 órai kezdéssel a megyeszékhelyi Szimplában rendezi meg a hagyományos sakk Elekes Dezső Emlékversenyt, amelyre 1968-tól minden évben sor került. A szervezők versenykiírása szerint a hétvégi viadal hét fordulója svájci rendszer szerint zajlik majd, lépésenként 10 perc + 5 másodperces gondolkodási idővel. A nevezési díj 10 lej, ennek értékére a helyszínen fogyaszthatnak a játékosok. Jelentkezni a verseny napján 10.50 óráig lehet. (t)

KÉZILABDA. A Nemzetközi Kézilabda-szövetség tanácsa döntött a jövő márciusi női olimpiai selejtezőtornák rendezési jogáról. Számunkra a legfontosabb hír, hogy a magyar válogatott hazai pályán küzdhet meg az ötkarikás részvételért, a másik két csoport mérkőzéseinek Spanyolország, illetve Montenegró ad majd otthont. A magyar válogatott a Japánban rendezett világbajnokságon elért 14. helyével lemaradt az olimpiai selejtezőt érő 2–7. helyekről, azonban az eredmények kedvező alakulásának köszönhetően, a tavalyi Európa-bajnokságon kiharcolt 7. pozícióval végül elcsípte a kontinensnek jutó két pluszhely egyikét. Az olimpiai selejtezőket március 20. és 22. között rendezik, három nap alatt kell lejátszani három mérkőzést. A magyarok a vb-3. Oroszországgal, a vb-6. Szerbiával és Kínával szerepelnek egy csoportban, az első két helyezett jut ki Tokióba. A másik két csoport mérkőzéseit Spanyolországban, illetve Montenegróban rendezik.

ALPESISÍ-VK. Mikaela Shiffrin lemondta a részvételt a női alpesi sízők világkupa-sorozatának hétvégi állomásán a franciaországi Val d’Isère-ben. Az összetett világkupát kilenc futam után toronymagasan vezető Shiffrin közösségi oldalán kellemes karácsonyi ünnepeket kívánt rajongóinak, akik legközelebb a linzi világkupán láthatják őt versenyezni. Hozzátette: bár nagyon készült a hétvégi futamokra, végül átalakította a programját, amelyben az edzés, valamint a pihenés került előtérbe. A 24 éves amerikai sztár múlt szombaton szuper-óriásműlesiklásban harmadik lett St. Moritzban, de vasárnap kihagyta a párhuzamos műlesiklást. Kedden a franciaországi Courchevelben óriás-műlesiklásban meglepetésre csak a 17. helyen végzett, ami a legrosszabb helyezése a szezonban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1553
szavazógép
2019-12-21: Sport - :

Târgoviște ellen zárja az évet a Sepsi OSK (Labdarúgás, 1. Liga)

A sorozatban két mérkőzésen hibátlan Sepsi OSK vasárnap 16.45-től a Chindia Târgoviște ellen lép pályára a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli bajnokság 22. fordulójában. A mérkőzést a Digi Sport és a Telekom Sport élőben közvetíti.
2019-12-21: Irodalom - :

Heltai Jenő: December (Szerelmes karácsony)