Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újabb két szabadnapról döntött a kormány

2019. december 21., szombat, Belföld

A közalkalmazottak számára pihenőnappá nyilvánította a kormány tegnapi ülésén december 27-ét és január 3-át.

A közszférában dolgozók így a karácsonyi ünnepek idején és az új év első napjaiban is öt-öt napos hosszú hétvégén lesznek, mivel nemcsak december 25., 26. és január 1., hanem január 2. is a munka törvénykönyvében szereplő hivatalos munkaszüneti nap.

Violeta Alexandru munkaügyi miniszter szerint a döntéssel az idegenforgalmi ágazat kérésének tesznek eleget, hogy bátorítsák a hegyi turizmust. Ludovic Orban miniszterelnök a kormányülés első nyilvános perceiben felhívta a figyelmet, hogy a pihenőnapok az államkincstárra nem vonatkoznak, „mivel a bankszektor is működik”.

A kormányhatározat a megszakítás nélküli tevékenységeket biztosító dolgozók munkarendjére sem érvényes. A pihenőnapokat a közszolgálati alkalmazottaknak később kell ledolgozniuk, egy olyan időpontban, amelyet minden közintézmény maga határoz meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1158
szavazógép
2019-12-21: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Ezernyi csodaváró rajz (Ünnepváró Sepsiszentgyörgy)

Fényrajzokba öltözött a Tamás Áron Színház homlokzata tegnap este, és nem is akármilyenekbe: a város óvodásainak és iskolásainak karácsonyváró alkotásait vetítették ki nagyban.
2019-12-21: Közélet - Fekete Réka:

Ahol az idő életmentő tényező (Orvoslás a megyei kórházban)

Mifelénk ritka, hogy egy kórházi osztály vezetője ne panaszkodjék orvos- és asszisztenshiányra, ne sorolná fel, mi minden hiányzik ahhoz, hogy tudásuk szerint a legjobban láthassák el a betegeket. Úgy tűnik, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztálya kivételt képez, hisz míg korábban nem volt elegendő szakember ezen a területen, a műszerezettségben is voltak hiányosságok, jelenleg öt szakorvos látja el a szív- és érrendszeri panaszokkal jelentkező pácienseket, munkájukat tizenhét asszisztens és hat ápoló segíti, a műszerpark pedig folyamatosan bővül. Talán ezekben a harmadik emeleti kórtermekben fordul elő legtöbbször, hogy az életmentés a tét, és az idő éppen olyan fontos tényező, mint a szakértelem. A megyei kórház osztályainak bemutatását célzó sorozat harmadik sajtótájékoztatóján a kardiológiai osztállyal ismerkedtünk.