Megyénk legjobbjaiIsmét Incze Kriszta, immáron hetedszer

2019. december 23., hétfő, Sport

Csütörtökön díjazták Kovászna megye legjobb sportolóit, akik 2019-ben is méltán képviselték Háromszéket az ország határain innen és túl. Ahogy már az elmúlt esztendőkben megszokhattuk, különösebb meglepetés nélkül zsinórban hetedszer lett a megye legjobbja Incze Kriszta (fotó) birkózó (Sepsi-SIC). A képzeletbeli dobogóra még felfért Zsindely Adelina és Kisgyörgy Magor (mindketten a Shoto Teamtől).

A Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság a sportminisztérium pontozási rendszere alapján készítette el a díjazottak listáját, amelyre idén két birkózó, nyolc küzdősportos – karatéka és dzsúdzsucus – került fel. Egy éve két birkózó, egy atléta és hét küzdősportos kapott elismerést, ám tavalyelőtt valamivel színesebb volt a jutalmazottak lajstroma, ugyanis a két-két birkózó, dzsúdzsucus és atléta mellett egy-egy karatéka, triatlonista, gokartos, fogathajtó, valamint műfalmászó is dicséretben részesült. Amíg a bukaresti fejesek nem választják szét az olimpiai sportokat és a nem olimpiai sportokat, addig ilyen monotonitás fogja jellemezi a megyei díjkiosztókat. A klubok terén is érezhető egyfajta egyhangúság, hiszen míg két esztendővel ezelőtt hat csapat sportolói kaptak díjat, idén három együttestől kerültek ki a kitüntetettek. A megye legjobb sportolója immár sorozatban hetedik alkalommal Mátéfi Árpád tanítványa, Incze Kriszta birkózó lett. A 23 éves sportolónk idén ezüstérmet nyert az újvidéki 23 év alatti Európa-bajnokságon, szintén ezüstérmet szerzett a bukaresti felnőtt kontinensviadalon, majd bronzéremmel zárta a minszki Európai Játékokat, a nur-szultani felnőtt világbajnokságon kilencedik lett, míg a budapesti 23 év alatti birkózó-világbajnokságon az ötödik helyen végzett.

Kovászna megye legjobb sportolói 2019-ben:
1. Incze Kriszta (birkózás, Sepsi-SIC) 255 pont (edző: Mátéfi Árpád)
2. Zsindely Adelina (karate, Shoto Team) 246 pont (edző: Préda Csaba)
3. Kisgyörgy Magor (karate, Shoto Team) 190 pont (edző: Préda Csaba)
4. Vlad Lașcu (dzsúdzsucu, MSK) 185,5 pont (edző: Petru Oltean)
5. Raul Anderi (karate, Shoto Team) 124,5 pont (edző: Préda Csaba)
6. Makó Csongor (karate, Shoto Team) 119 pont (edző: Préda Csaba)
7. Dumitru Izabella (karate, Shoto Team) 104 pont (edző: Préda Csaba)
8. Laurențiu Țifrea (dzsúdzsucu, MSK) 98,5 pont (edző: Petru Oltean)
9. Solymosi Tamás (karate, Shoto Team) 92 pont (edző: Préda Csaba)
10. Adina Popescu (birkózás, Sepsi-SIC) 82,5 pont (edző: Mátéfi Árpád). (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 240
szavazógép
2019-12-23: Kitekintő - :

Újabb lépés a brexit felé

Nagy többséggel jóváhagyta péntek délután a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás általános alapelveit, lehetővé téve, hogy az egyezmény januárban a ratifikációs folyamat következő szakaszába lépjen. Az öt és fél órás vita után megtartott szavazáson a képviselők 358–234 arányban, vagyis 124 fős többséggel voksoltak a megállapodásra.
2019-12-23: Sport - :

Gálázott az OSK, a Bodok és a Mikósokk (Minifoci)

A nyolcadik után a sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokság tizedik fordulójában is 69 gól esett, miután gálázott az OSK, a Bodok és a Mikósokk együttese. Előbbi tízet vágott a Téglás Panziónak, a második is tízszer zörgette meg az Amicii kapujának hálóját, míg az utóbbi gárda játékosai tizennégyszer voltak eredményesek a Novo alakulatával szemben.