Több a menedékjogi kérelem

2019. december 27., péntek, Világfigyelő

Németországban idén is csökken, az Európai Unió (EU) egészében viszont négy éve először ismét emelkedik a menedékjogi kérelmek száma – jelentette tegnap a Berliner Morgenpost német lap a közösség statisztikai hivatalának (Eurostat) adatai alapján.

A január-szeptemberi időszakban valamennyi tagországot együttvéve 473 215 menedékjogi kérelmet nyújtottak be első alkalommal az EU-ban, ami 8,6 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Ez trendfordulót jelent, hiszen a 2015-ös 1,2 milliós csúcs óta folyamatosan csökkent a kérelmek száma, tavaly például 11 százalékkal – mutatott rá a Berliner Morgenpost. Emelkedést idén mindenekelőtt Franciaországban tapasztaltak és ugyancsak nagyarányú a növekedés Spanyolországban, az EU egészét tekintve az újonnan érkezett menedékkérők legnagyobb csoportjait a szíriai, az afganisztáni és a vene­zuelai állampolgárok alkotják.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 766
szavazógép
2019-12-27: Világfigyelő - :

Timmermans: az EU szívesen látná ismét tagjainak sorában Nagy-Britanniát

Az Európai Unió bármikor szívesen látná ismét tagjainak sorában a kilépni készülő Nagy-Britanniát – írta tegnap megjelent cikkében Frans Timmermans, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke. A brit EU-tagság a jelenleg érvényes menetrend alapján január 31-én – illetve közép-európai idő szerint február 1-jén nulla órakor – szűnik meg.
2019-12-27: Világfigyelő - :

Megalakult a koszovói parlament

Majdnem két hónappal az előrehozott választások után megalakult tegnap a koszovói parlament, házelnöknek az ultranacionalista Önrendelkezés (Vetevendosje) képviselőjét, Glauk Konjufcát választották meg.