Bretfelean helye Orban mellett

2019. december 28., szombat, Belföld

A helyi közigazgatás területén segíti Ludovic Orban miniszterelnök munkáját a karácsony előtt államtanácsossá kinevezett Valentin Bretfelean – válaszolta az MTI írásban feltett kérdésére a kormány sajtóirodája.

A fegyelmi vétségek miatt 2001-ben a Román Hírszerző Szolgálattól felmentett Bretfelean tíz éven át vezette a marosvásárhelyi önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrséget, és rendszeresen megbotránkoztatta a magyar közösséget a magyar nyelvi jogok és a gyülekezési jog érvényesítése ellen hozott intézkedéseivel. A volt hírszerzőt ez év márciusában a Népi Mozgalom Párt marosvásárhelyi szervezetének elnökévé nevezték ki, államtanácsosi megbízatását is vélhetően párttagságának köszönheti, az Orban-kormánynak ugyanis szüksége van a Traian Băsescu volt államfő nevével fémjelzett nacionalista párt támogatására ahhoz, hogy hatalmon maradhasson.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1295
szavazógép
2019-12-28: Belföld - :

Templomot épít az ortodox egyház Hévízen

Tegnap helyezte el új templomának alapkövét Hévízen a Moszkvai Patriarchátus Magyar Ortodox Egyházmegyéje. Papp Gábor, Hévíz polgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: a Szentséges Isten Anyja Életadó Forrás ikonjának tiszteletére elnevezett ortodox templom mintegy 400 millió forintos költséggel épül.
2019-12-28: Belföld - :

Halál az utakon

Megdöbbentő ünnepi mérleget közölt a rendőrség: alig 72 óra leforgása alatt 60 baleset történt az országban, melyek következtében 27-en vesztették életüket. Csak karácsony második napján 400 jogosítványt vettek el szabálytalankodó sofőröktől és 1,5 millió lej értékben szabtak ki büntetéseket.