Növekvő minimálbér Magyarországon

2019. december 31., kedd, Világfigyelő

Jövő év január elsejétől a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum pedig 210 600 forintra emelkedik, a növekedés mindkét esetben 8–8 százalékos – jelentette be Varga Mihály tegnap Budapesten.

A pénzügyminiszter közölte: a magyar gazdaság idén kimagasló mértékű növekedést produkált, a GDP várhatóan közel 5 százalékkal emelkedett 2019-ben. Ezt a növekedést a két számjegyű béremelkedés is nagyban támogatja a fogyasztás erősödésén keresztül – tette hozzá a tárcavezető. Elmondta: a minimálbérről szóló döntés még idén megjelenik a Magyar Közlönyben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1883
szavazógép
2019-12-31: Világfigyelő - :

Alapfokon elítélték Hernádi Zsoltot

Első fokon hat év börtönbüntetésre ítélte tegnap a Zágráb megyei bíróság Ivo Sanader volt horvát kormányfőt. Az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója távollétében két év börtönbüntetést kapott – közölte a horvát közszolgálati televízió. A Mol-csoport csalódottan értesült az ítéletről, hiszen a korábbi határozatok, mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbíróság (UNCITRAL) részéről azt állapították meg, hogy a Mol nem követett el bűncselekményt.
2019-12-31: Világfigyelő - :

Bécsben csak a diákok fele német anyanyelvű

Az osztrák lakosság csaknem egyötöde (19,5 százalék) más országban született – derül ki az Osztrák Integrációs Alapnak az osztrák sajtóban közzétett statisztikájából.