Nőtt a minimálbér

2020. január 3., péntek, Belföld

A bruttó minimálbér emelésére vonatkozó intézkedés január elsejei hatályba lépésétől számítva húsz munkanap áll a vállalkozások rendelkezésére, hogy lejelentsék az ezzel kapcsolatos módosításokat az alkalmazottakat nyilvántartó Reges/Revisal adatbázisban – figyelmeztet a munkaügyi felügyelőség.

Az intézmény közleménye szerint a kormány döntése értelmében év elejétől 2230 lejre nő a bruttó minimálbér a teljes munkaidőben – átlagban havi 167 óra – dolgozó munkavállalók számára, ami 13,3 lejes órabért jelent. Ennek megfelelően január elsejétől a törvény által előírt valamennyi jogot és kötelezettséget a 2230 lejes országos minimálbérhez viszonyítva szabnak meg. A felsőfokú végzettséggel és legalább egyéves munkaviszonnyal rendelkező munkavállalók esetében 2350 lej marad a minimálbér, ami havi 167 munkaórával számolva 14,044 lejes órabért eredményez.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1362
szavazógép
2020-01-03: Belföld - :

Hírsaláta

SZÁZ SZÁZALÉKBAN BECSÜLETES – tartja önmagáról Nicolae Robu, Temesvár polgármestere, akit Gheorghe Ciuhandu volt elöljáróval és más városházi alkalmazottakkal együtt állít bíróság elé a korrupcióellenes ügyészség.
2020-01-03: Belföld - :

Nem hagyják magukat

Gelu Voican Voiculescu, az 1989-es Román Forradalom Intézetének vezérigazgatója úgy nyilatkozott, nem érti, milyen okból számolják fel az intézményt. Mint jelezte, megrökönyödve vette tudomásul Ludovic Orban kormányfő döntését. „Nem értjük a kormány eljárását.