Amerikai futballA címvédővel indul az NFL rájátszása

2020. január 4., szombat, Sport

Ma rajtol a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszása, amely során 2009 után először már az első körben érdekelt lesz a hatszoros bajnok, a jelenlegi címvédő New England Patriots.

Bill Belichick együttese kiválóan kezdte a szezont, az első nyolc mérkőzését megnyerte, az idény második felében azonban már közel sem játszott ilyen meggyőzően, és végül 12 győzelemmel és 4 vereséggel zárta az alapszakaszt, így 2009 óta először érdekelt az úgynevezett wild card körben. A Patriots ellenfele a Tennessee Titans, amely azt követően, hogy a szezon közben kezdő irányítót cserélt, valósággal megtáltosodott, és a futó Derrick Henry, valamint az újonc elkapó A. J. Brown remeklésével menetel.

Az Amerikai Főcsoport másik mérkőzésén a Houston Texans a Buffalo Bills csapatát fogadja, utóbbi pedig 24 éve vár az első rájátszásbeli sikerére. Ennek az összecsapásnak lesz egy nagy visszatérője is, ugyanis J. J. Watt, a Texans vezére két hónappal azután, hogy mellizomszakadás miatt műteni kellett, visszatér a védelem élére.

A Nemzeti Főcsoport első meccsén két különböző stílusú csapat méri össze erejét, hiszen amíg a New Orleans Saints elsősorban a passzjátékban kiemelkedő, addig a Minnesota Vikings inkább futásokra épít. A két csapat két évvel ezelőtt is találkozott egymással a rájátszásban, a Vikings akkor egy örökre emlékezetes pillanat után diadalmaskodott.

Az NFC másik találkozóján a 2018-ban Super Bowl-győztes Philadelphia Eagles látja vendégül a Seattle Seahawks együttesét. Az Eagles úgy jutott be a rájátszásba, hogy az alapszakaszban az utolsó négy mérkőzését is megnyerte, ugyanakkor elképesztő sérüléshullám sújtja az együttest. A két csapat november 24-én már találkozott egymással, akkor ugyancsak Philadelphiában 17–9-re nyert a Seattle.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1548
szavazógép
2020-01-04: Sport - :

Idegenben játszanak csapataink (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Az alapszakasz utolsó fordulójában mindkét háromszéki együttes idegenben lép pályára: a címvédő Sepsi-SIC az Agronómia Bukarest, míg a Kézdivásárhelyi SE az Aradi FCC otthonában játssza a 2020-as esztendő első meccsét.
2020-01-04: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Újévi meleg étel
Kézdivásárhely főterén a Gábor Áron-szobornál ma 13 órától (az eddigi 15 órai kezdettől eltérően) hatodik alkalommal kerül sor újévi meleg étel kiosztására. Most első alkalommal az étel helyben készül el, felszolgálásában részt vesz a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, a Zöld Nap Egyesület, a 34-es számú Gábor Áron Cserkészcsapat, a Süti Éden és a Kreakids Studio. A számos önkéntes mellett az eseményt támogatja Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala is.