Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A múlt hétMacskák hulltak a menny/ezet/ből

2020. január 6., hétfő, Jegyzet
Kuti János

Bár vannak, akik mindennek csak a rossz oldalát nézik, most így év elején én mégis azt mondom, tekintsünk optimistán az előttünk levő évre, úgy, ahogy általában szoktunk, aztán még búslakodhatunk eleget, ha nem lesz fenékig tejföl, ami a nyakunkba zúdul.

Eltemettük már a tavalyi évet, és felejtsük el a rossz dolgokat, amelyek az elmúlt esztendőben történtek. Így hát hagyjuk magunk mögött azt a december végi tragikus esetet is, hogy a bukaresti Floreasca Kórházban felgyújtottak egy pácienst, mert magas töménységű alkoholos oldattal fertőtlenítették műtét előtt, és mikor hozzányúltak az elektromos szikével, akkor a beteg lángra lobbant. A műtétet végzők bizonyára csak jót akartak, kiirtani minden kórokozót, ami műtét közben ott ólálkodhat, mert szokva vannak ahhoz, hogy nálunk a fertőtlenítőszerekből sokszor hiányzik a megfelelő mennyiségű hatóanyag. (Emlékszünk még a Hexi Pharma esetére?) Látva a mostani tűzesetet, valószínű, az orvosi protokollumban elő fogják írni, hogy a műtőasztalon mindig legyen egy veder víz, a beteg eloltásához. Most szokás szerint elővették a személyzetet, és mindenki mondja a magáét. Szerencsére, hogy a tűzet még nem lehet az új miniszterre kenni, mert ő csak most kezdett székében megmelegedni. Vannak, akik támadólag, vannak, akik védőleg lépnek fel. Még azt is mondják, hogy a betegből távozó metángáz lobbant lángra. (Műtét előtt ne tessenek paszulylevest enni!) Mások azt hangoztatják, hogy a betegnek így is, úgy is csak néhány napja lett volna hátra. Hát, ha úgy vesszük, igazuk is van, mert az emberek általában előbb-utóbb meghalnak, ez szegény betegre is érvényes. És hátha a műtéten részvevők azt nyilatkozzák, hogy a beteg ismerte állapotát, és utolsó kívánsága az volt, hogy altassák és hamvasszák el?

Az orvos, aki műtötte, fel van háborodva, és jogosan, mert mint mondja, ő nem egy piromán (mániákus gyújtogató). Különben is olyan műtétet akart végrehajtani, amit más nem vállalt. Aztán bizony sokan vannak, akik el akarják hamvasztatni magukat, de a hamvasztás költséges, így legjobb, hogyha az ember érzi a vég közeledtét, bevonul egy ilyen kórházba, például vakbélgyulladás tüneteit produkálva, és aztán már nem is kell a hamvasztást óhajtót a krematóriumba vinni, mert a műtőasztalon is el lehet égetni, mint a Floreascában.

Nálunk minden új miniszter ígéri, hogy rendet teremt az egészségügyben, még ha vénasszonyok potyognak is az égből. Most ismét új egészségügyi miniszterünk van, és a múlt héten egy konstancai kórházban megtörtént bizony az a fura eset, hogy az égből, ha nem is vénasszonyok, de macskák hulltak alá. Mivel álmennyezet darabok is estek, inkább úgy mondhatnánk, hogy macskák potyogtak a menny(ezet)ből. Bizony kellemetlen, ha bemegy az igen beteg, de gyanútlan ember a kórházba, és amikor viszik a folyosón, egyszer csak cicák kezdenek hullani alá a magasból, plafonostól. Még ha manna hullna, az jól jönne, de hát macskák? És akkor azt gondolja, hogy már látomásai is vannak, és kéri, vigyék a bolondok házába. Az említett kórház vezetősége ígérte, intézkedik, és a lehullott álmennyezetdarabokat pótolják, a macskákat szakcéggel eltávolíttatják. Itt is kivizsgálják az ügyet és kiderítik, hogy a macskák a hibásak, mert semmi keresnivalójuk (esetleg az egereket leszámítva) nem volt ott. A prefektúra is rögtön nyilatkozott. Még jól is jöhet a kórháznak az eset, hogy a macskák lepotyogtak, mert azt ígérik, hogy a körülbelül 50 éves épület felújításához szükséges beruházás megvalósul. Minden jó, ha a vége jó, tartja a mondás.

És az elmúlt év végül is igen jól végződött. Azért van új egészségügyi miniszterünk, mert a régi vörös pestises kormányt sikerült likvidálni, és jött az új miniszterelnök Orban, aki kerek perec megmondta, hogy ő nem Orbán. Eddig nagytakarítást végzett a minisztériumokban, és még vidéken is folytatja a vörös pestis elleni fertőtlenítést. Országszerte, akár a Floreasca Kórházban, igen sokan be lehettek és lehetnek gyulladva, mert bizony ezek közül sokakból már csak por és hamu marad. Egy darabig most még a régi vörös pestisesekre lehet kenni, ha valami rossz dolog történik. De egy idő után még annak a veszélye is fennállhat majd, hogy az országot a vörös után maga alá gyűri egy újabb, a sárga (nemzeti liberális) veszedelem.

És vajon az jobb lesz-e mint a vörös pestises?

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2460
szavazógép
2020-01-06: Sport - :

Negyvenkét pontos vereség Aradon (Női kosárlabda)

Elmaradt a kézdivásárhelyi bravúr Aradon, miután Farkas Alpár tanítványai 44–86 arányban kikaptak a helyi FCC vendégeként a női kosárlabda Nemzeti Liga Nyugati csoportjának 10. fordulójában. Egy esetleges sikerrel a Kézdivásárhelyi SE akár még továbbjuthatott volna az A-csoportos középdöntőbe, hiszen legfőbb ellenlábasa, a Kolozsvári U együttese hazai környezetben vereséget szenvedett a bajnoki babérokról álmodozó Szatmárnémeti VSK alakulatától.
2020-01-06: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Befejezik a főteret (Sepsiszentgyörgy)

Márciusig a korcsolyapálya működik a megyeháza és a prefektúra előtt, április végén a Szent György Napok főszínpadát építik fel oda, a városünnep lejárta után azonban nekilátnak a főtér befejezésének – ígéri Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere. Elmondta: a tér felső szakaszát a 2019 nyarán elfogadott terv szerint alakítják ki, azaz kővel burkolják; a közbeszerzési eljárást már elindították, és remélik, hogy kapnak kivitelezőt a munkálatokra.