Meghalt Gesztesi Károly színművész

2020. január 7., kedd, Magazin

56 éves korában szombat este meghalt Gesztesi Károly színművész – számolt be híradójában a TV2. A Blikk információi szerint a színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel.

  • Fotó: Labancz Viktória
    Fotó: Labancz Viktória

Gesztesi Károly színész, szinkronszínész 1963. április 16-án született Budapesten. Születésekor Tóth Károlyként anyakönyvezték, később felvette édesanyja második férjének nevét. Három házasságából öt gyermeke született.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társulatának tagja volt. Ezután Hollandiába utazott néhány hónapra. Az 1990–91-es évadra a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött. 1992–93-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994 és 1998 között a Vígszínház társulatának tagja, 1998 óta szabadfoglalkozású művész.

Játszott a Jóban, rosszban című televíziós szappanoperában és megannyi magyar mozifilmben, a Szabadság, szerelemben, a Csak szex és más semmiben, a Valami Amerikában, de ő alakította Álmos vezért is a Magyar vándorban.

Gesztesi volt az egyik legismertebb magyar szinkronszínész. Ő volt a Szupercsapat című akciósorozatban Rosszfiú magyar hangja, a Trónok harcában Robert Baratheon, a Shrek című animációs filmekben a címszereplő magyar hangja, de gyakran szinkronizálta Sylvester Stallonét is, valamint ő adta a Ponyvaregényben Quentin Tarantino magyar hangját is.

„Voltam én az ország legjobb papája, de tivornyázó színésze is, mindig a végletek emberének tartottak, ám a családom és a hozzám közel állók tudják, hogy teljesen átlagosnak mondható, emberi életet élek” – nyilatkozta tavaly szeptemberben a Blikknek. Gesztesi akkor elismerte, hogy volt egy rossz időszak az életében, de életmódot váltott, és sikerült kijönnie belőle. „Amit kellett, elengedtem, és nem nézek vissza, de mindenre emlékszem. Tudom, hogy nem véletlenül és nem hiába voltam olyan mélyen. De most jó minden, ez köszönhető az istenhitemnek” – nyilatkozta.

A színésszel a napokban készített interjút a Bors, ez a baleset napján jelent meg. Gesztesi a beszélgetés során hosszan mesélt arról, milyen mozgalmasan telt a tavalyi éve, és hogy még rengeteg terve van: új erőre kapott, több mint 200 elő­adásban szerepelt, a Páratlan páros és A miniszter félrelép is nagy sikerrel futott. „Számomra a színészet olyan, mint egy jó edzőtábor. Kifulladásig kell csinálni, bennem pedig még jó pár maraton van” – mondta.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2020-01-07: Magazin - :

Meglepetésfilm lett a legjobb dráma (Golden Globe-díjak)

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetségének (HFPA) díjait – ismertebb nevükön a Golden Globe-díjakat – helyi idő szerint vasárnap este adták át 77. alkalommal a Beverly Hills-i Beverly Hilton Hotelben. A Golden Globe-díjakról döntő újságíró-szervezet 25 filmes és televíziós kategóriában osztotta ki elismeréseit.
2020-01-07: Elhalálozás - :

Elhalálozás