Női kosárlabda, Nemzeti LigaElkészült a középdöntő programja

2020. január 8., szerda, Sport

Elkészült a 2019–2020-as női kosárlabda Nemzeti Liga középdöntőjének programja. Ennek értelmében a bajnoki címvédő Sepsi-SIC idegenben kezd, míg a Kézdivásárhelyi SE pihen az első fordulóban.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Mint arról már beszámoltunk a megyeszékhelyi zöld-fehérek mellett a Szatmárnémeti VSK, az Aradi FCC, a Kolozsvári U, a Târgoviște és a Brassói Olimpia harcolhat a bajnoki címért. Az A-osztályos középdöntőben a csapatok oda-vissza alapon játszanak majd egymással, a csoport két legjobbja automatikusan bejut a legjobb négy közé, míg a harmadik helyezett a hatodikkal a negyedik pedig az ötödikkel harcol az elődöntőbe jutásért. A Sepsi-SIC a hétvégén idegenben, a Brassói Olimpia vendégeként folytatja az ötödik bajnoki címért a küzdelmet, az odavágók második fordulójában a kolozsvári egyetemisták érkeznek Sepsiszentgyörgyre. Január végén Zoran Mikes tanítványai Dâmbovița megyében lépnek parkettre, majd következik az Arad elleni hazai meccs, február első szerdáján pedig Szatmárra látogat csapatunk.

A női Nemzeti Liga mezőnyének többi tagja a B-osztályban játszik tovább, s a hetedik helyért „szállnak ringbe”, nem a rájátszást érő helyekért, ahogy a Hétfői Sportban tévesen írtuk. Itt a Kézdivásárhelyi SE mellett a Konstancai Phoenix, az Alexandria, a Nagyváradi Rookies, a Marosvásárhelyi Sirius, az Agronómia Bukarest és a szintén fővárosi Rapid verseng a pontokért. A céhes városbéliek pihennek az első körben, a második fordulóban az Alexandriát fogadják, majd következik nagyváradi vendégjátékuk, a negyedikben a Rapid érkezik Kézdivásárhelyre, az ötödikben viszont az Agronómiához utazik a Farkas Alpár edzette csapat. Az odavágók két utolsó találkozóját a Marosvásárhellyel (itthon) és Konstancával (idegenben) játssza a KSE.

Az első forduló: * A-osztály: Brassói Olimpia–Sepsi-SIC, Kolozsvári U–Szatmárnémeti VSK, Aradi FCC–Târgoviște * B-osztály: Konstancai Phoenix–Alexandria, Nagyváradi Rookies–Marosvásárhelyi Sirius, Agronómia Bukarest–Bukaresti Rapid. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 302
szavazógép
2020-01-08: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-01-08: Sport - :

Kubacki mindent vitt Bischofshofenben (Síugrás, Négysáncverseny)

Az ausztriai Bischofshofenben befejeződött a 2019–2020-as Négysáncverseny. A versenyt és az összetett győzelmet is a lengyel Dawid Kubacki szerezte meg, így nem fordult elő az a példátlan eset, hogy olyan síugró nyerje meg az aranysast, aki egyetlen versenyt sem nyert meg a vonatkozó négyből.