Kasszasiker a Jégvarázs 2

2020. január 8., szerda, Magazin

A Disney Jégvarázs 2. című produkciója lett minden idők legnagyobb animációs kasszasikere: az alkotás globális jegyárbevétele a hétvégén elérte az 1,325 milliárd dollárt.

A Jégvarázs 2. észak-amerikai közönsége eddig közel 450 millió dollárt költött mozijegyre, a tengerentúli bevételek pedig vasárnapra meghaladták a 875 millió dollárt. A korábbi animációs bevételi rekordot a Jégvarázs első része állította fel, amelyre 1,281 milliárd dollárért váltottak jegyet a nézők világszerte. A Jégvarázs 2. hat évvel az első produkció után érkezett. A folytatást is az Oscar-díjas Jennifer Lee és Chris Buck rendezte.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1553
szavazógép
2020-01-08: Magazin - :

Velence legrégebbi ábrázolása

Egy skóciai egyetem Velence történetét kutató tudósa egy korabeli útleírás kéziratában a város 14. századi látképére bukkant. Ez Velence eddigi legrégebbi ábrázolása lehet.
2020-01-08: Riport - Fekete Réka:

Családon innen és túl: Palkó

Fiam révén nyolc évig szülőtársak voltunk Daragics Piroskával és Péterrel. Sokat táboroztunk, kirándultunk együtt – a Waldorf-oktatásban ez így szokás –, és mindannyiszor ott voltak a testvérek is. Palkó sem hiányzott soha. Láttuk, érzékeltük, hogy Palkó más, mint a mi gyermekeink, de szülei és nővére normális viszonyulása arra tanított meg mindannyiunkat, hogy ne sajnálatunkat, együttérzésünket fejezzük ki irányukba, hanem viselkedjünk természetesen. Ezen kívül is sok mindent megtanultunk Pétertől és Piroskától, valamint lányuktól, Bernadett-től. Ezért bátorkodom ezzel a sok évvel ezelőtti személyes élménnyel indítani Palkó történetét.