Sepsiszentgyörgy terelőútjaKezdődhet a kisajátítás

2020. január 8., szerda, Közélet

A kivitelezési tervek már 2019 őszén elkészültek, a gazdasági mutatókat is elfogadta az önkormányzat, csak a kormányváltás állította le a sepsiszentgyörgyi terelőút építését – közölte Antal Árpád polgármester, aki szerint januárban várhatóan megkezdődnek a kisajátítások.

A megyeszékhely terelőútja Szépmezőn kerüli el a várost és a hozzá tartozó falvakat: Szotyor előtt ágazik majd ki a 12-es országútból, és a Sepsi Aréna után, a vámhivatal közelében csatlakozik vissza. Megépítése várhatóan 74 millió euróba kerül, ami zömmel európai uniós pénz. Nyomvonalát egyébként már tavaly májusban véglegesítették, és addig jó ütemben is haladtak.

A kisajátításokat nem az önkormányzat végzi, ezek kormányrendelettel történnek. A 11,4 kilométer hosszúságú terelőutat az eredeti tervek szerint 2022-ben kellene átadni a forgalomnak.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2020-01-08: Közélet - :

Jogosítvány nélkül

Jogosítvány nélkül vezetett egy 21 éves nő egy személygépkocsit Szitabodzán hétfő este. Igazoltatásakor bevallotta, nem rendelkezik jogosítvánnyal, s azt is, hogy az autó a mellette ülő 25 éves fia­talemberé, akinek tudomása volt e tényről.
2020-01-08: Közélet - Iochom István:

Zöld Nap nappali tábor (Kézdivásárhely)

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület tegnaptól péntekig újabb bejárós, ezúttal téli tábort szervez Kézdivásárhelyen. Az elsőre a múlt év nyarán került sor és nagy sikernek örvendett. A most zajló tábor az Élj egészségesen, a természettel összhangban! címet kapta, és tizenhat 7–10 év közötti gyermek van jelen naponta 9-16 óráig többnyire a Kicsid Gábor Sportcsarnokban és annak környékén.