Női kosárlabda, Európa-kupaKilenc pontot kell ledolgozniuk

2020. január 9., csütörtök, Sport

Négyszeres hazai bajnokcsapatunk, a Sepsi-SIC közel három hónap alatt negyedik alkalommal találkozik a lengyel Artego Bydgoszcz együttesével a női kosárlabda Európa-kupában. A zöld-fehéreknek kilencpontos hátrányt kell ledolgozniuk a sorozat tizenhatoddöntőjének visszavágóján. Nem lehetetlen a küldetés, lányainknak a lehető legjobbat kell nyújtaniuk a ma 19 órától sorra kerülő mérkőzésen.

  • Fotó: FIBA
    Fotó: FIBA

A két csapat már nagyon jól ismeri egymást, hiszen az Európa-kupa csoportkörében is csatáztak egymással, s a december 18-i sepsiszentgyörgyi meccs után ez lesz a negyedik összecsapásuk. Sajnos, az eddigi mérkőzések mindig a lengyel Artego Bydgoszcz sikerét hozták: október 17-én az első lengyelországi viadalt 72–67-re veszítette el a Sepsi-SIC, a soron következő két háromszéki találkozón 76–50 és 70–61 arányban bizonyult jobbnak a Tomasz Herkt edzette csapat. Az utolsó kudarc azt is jelenti, hogy lányainknak legalább 10 ponttal kell nyerniük ahhoz, hogy a csapat továbbjusson a sorozat következő körébe, ahol a spanyol Perfumerias Avenida vár a tizenhatoddöntős párharc győztesére. Nem lehetetlen ledolgozni a 9 pontos hátrányt, ha azt vesszük figyelembe, hogy a Sepsi-SIC az Európa-kupa mindegyik idegenbeli meccsén jól teljesített. Az Artego Bydgoszcz otthonában Zoran Mikes tanítványai legutóbb huszáros hajrát produkálva, 20 pontos hátrányból álltak fel, és nagyon közel voltak a fordításhoz. A svéd Lulea BBK és a török Galatasaray vendégeként pedig remekül kosárlabdáztak a mieink, így még van remény. Hajrá, lányok!

A lengyel bajnokságban 10/3-as győzelmi mutatóval a második helyen álló Artego az elmúlt hétvégén a Politechnika Gdańska otthonában lépett parkettre és 76–45-re nyert. A Nemzeti Liga Keleti csoportját hibátlan mérleggel (12/0) záró Sepsi-SIC sem pihent, lányaink az alapszakasz utolsó mérkőzésén Bukarestben 86–47-re verték az Agronómia alakulatát. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2020-01-09: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
A II. CSERNÁTONI IKA MŰVÉSZTELEP TÁRLATÁT ma 17 órától a kovásznai Városi Művelődési Házban Gazda József nyitja meg. Közreműködik a a felsőcsernátoni furulyacsoport Gergely Tamás zenetanár vezetésével. A tábor művészeti vezetője Székely Géza kolozsvári grafikus.
2020-01-09: Sport - :

Dylan Flores távozott, Fülöp Loránd érkezett (Labdarúgás)

A Sepsi OSK vezetősége újabb változásokat jelentett be az I. ligás csapat játékoskeretét illetően. A téli szünetben visszatér a kölcsönben lévő Andrei Dumiter, és a fiatal támadó mellé kölcsönbe a 22 éves Fülöp Loránd érkezik a Puskás Akadémia csapatától. Az érkezők bejelentésén kívül távozásról is hírt adott a csapat, közös megegyezéssel szerződést bontottak Dylan Flores Costa Rica-i középpályással.