Románia érdekei nem sérültek

2020. január 10., péntek, Belföld

„Az elmúlt napokban a közel-keleti biztonsági helyzet romlásának tanúi lehettünk, amely főleg Irak és környéke stabilitására van negatív hatással.

  • Fotó: Adevarul
    Fotó: Adevarul

A fokozódó feszültség nem szolgálja sem a régió, sem a nemzetközi közösség érdekeit. Az iraki állam alapvető intézményeinek stabil és biztonságos körülmények között kellene működniük, hogy békés megoldásokat találjanak a lakosság érdekében” – jelentette ki Klaus Iohannis államfő tegnap, aki úgy véli, hogy a legutóbbi közel-keleti fejlemények nem csak az érintett országok, hanem Európa biztonságára és a nemzetközi helyzetre is kihatással vannak. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mindeddig Romániát és a román állampolgárokat nem érintette közvetlenül a közel-keleti helyzet, ideértve az Irakban szolgálatot teljesítő katonák biztonságát is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 301
szavazógép
2020-01-10: Belföld - :

Megszűnt a kapzsisági rendelet

Végre megszüntettük az ördögi 114-es sürgősségi kormányrendelet káros hatásait – közölte tegnap Ionel Dancă, a miniszterelnöki kabinet vezetője, miután a rendeletet módosító jogszabály megjelent a Hivatalos Közlönyben és ezzel életbe lépett.
2020-01-10: Belföld - :

Vád alatt az exminiszter

Gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés miatt folytat eljárást az Argeş megyei ügyészség Daniel Chiţoiu volt miniszter ellen, akit azzal vádolnak, hogy két halálos áldozattal járó közúti balesetet okozott.