KosárlabdaLengyelország után Brassóban játszik a Sepsi-SIC

2020. január 11., szombat, Sport

Nem sokat pihenhetnek a megyeszékhelyi Sepsi-SIC játékosai, hiszen miután csütörtök este az Európa-kupa tizenhatoddöntőjének visszavágóján Lengyelországban léptek pályára, ma késő délután már a Brassói Olimpia vendégei lesznek a női kosárlabda Nemzeti Liga középdöntőjének első fordulójában. A 17 órakor kezdődő találkozónak a D. P. Colibași Sportcsarnok ad otthont.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Mint arról már beszámoltunk, az alapszakaszt hibátlanul záró Sepsi–SIC ma Brassóban, a helyi Olimpia vendégeként kezdi a pontvadászat második felét. A sepsiszentgyörgyi bajnokcsapat a középdöntő A-csoportjának tíz fordulója során a Târgoviștével, a Szatmárnémeti VSK, az Aradi FCC és a Kolozsvári U együtteseivel is összeméri majd erejét. Az alakulatok magukkal vitték az alapszakaszban egymás ellen elért eredményeiket, így a zöld-fehérek nyolc ponttal az élről várják a folytatást, mai ellenfeleik öt ponttal a hatodikok. Az aktuális bajnokságban a két gárda már kétszer találkozott egymással: a Sepsi-SIC hazai környezetben 76–43 arányban múlta fölül a Cenk alattiakat, a brassói visszavágót 88–61-re nyerték meg Zoran Mikes tanítványai. A csapatok külön párharcát a háromszéki gárda vezeti toronymagasan, hiszen az eddigi 28 mérkőzésből huszonhétszer diadalmaskodott és mindössze egyszer veszített.

Megyénk másik együttese, a hétcsapatos B-csoportban érdekelt Kézdivásárhelyi SE szabadnapos lesz a hétvégén, első középdöntős meccsét jövő vasárnap az Alexandria otthonában játssza. A kék-fehérek jelenleg nyolc ponttal vezetik a rangsort.

A hétvégi mérkőzések: * A-csoport: ma 17 órától Brassói Olimpia–Sepsi-SIC (játékvezető: Andrei Bădilă, Mihai Săndulache, Csíki Zsolt), 18 órától Szatmárnémeti VSK–Kolozsvári U és 18.30 órától Aradi FCC–Târgoviște. Az állás: 1. Sepsi-SIC (4/0) 8 pont, 2. Szatmárnémeti VSK (3/1) 7 pont, 3. Aradi FCC (2/2) 6 pont, 4. Târgoviște (1/3) 5 pont, 5. Kolozsvári U (1/3) 5 pont, 6. Brassói Olimpia (1/3) 5 pont * B-csoport: ma 13 órától Nagyváradi Rookies–Marosvásárhelyi Sirius, 17 órától Agronómia Bukarest–Bukaresti Rapid, vasárnap 18 órától Konstancai Phoenix–Alexandria, a Kézdivásárhelyi SE áll. Az állás: 1. KSE (4/0) 8 pont, 2. Konstancai Phoenix (4/2) 8 pont, 3. Marosvásárhelyi Sirius (2/2) 6 pont, 4. Agronómia (3/3) 5 pont, 5. Rapid (2/4) 5 pont, 6. Nagyváradi Rookies (0/4) 4 pont, 7. Alexandria (3/3) 0 pont.

 

Itt játszik a Csíkszereda

Bár Brassó itt van a szomszédban, azok sem maradnak kosárlabda nélkül, akik nem utaznak el a zöld-fehér mezes lányaink mai meccsére, hiszen 17 órától a megyeszékhelyi Sepsi Arénában lép pályára a VSK Csíkszereda. A hargitai alkulat a férfi kosárlabda Nemzeti Liga B-csoportjának 13 fordulójában a Voluntari alakulatát fogadja (játékvezetők: Amalia Marchiș, Ionuș Moraru, Andrei Răileanu). Az Ilfov megyeiek 11/1-es győzelmi mutatóval vezetik csoportjukat (23 pont), a csíkszeredai gárda 3 sikerrel és 9 elvesztett mérkőzéssel az utolsó előtti (15 pont). A két együttes legutóbb novemberben találkozott, akkor a Voluntari 102–65 arányban győzött. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2020-01-11: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-01-11: Sport - :

Sainz szakaszgyőzelemmel növelte előnyét (Dakar-rali)

Az autósoknál Carlos Sainz nyerte az ötödik szakaszt a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-ralin csütörtökön, így az összetettben élen álló spanyol pilóta növelte előnyét riválisaival szemben.